ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΥΣΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ TRASH TV όπως αυτές που ανέδειξαν τον Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


του Αυγερινού Χατζηχρυσού
Εχθές πολλοί σχολίασαν αρνητικά την απουσία της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού από την βουλή, την ώρα που συζητιόταν η σύσταση προανακριτικής για φερόμενη «σκευωρία Novartis» που δήθεν έστησε ο Αλέξης Τσίπρας, που όμως τον έβγαλαν από κάδρο – για να μην διασυρθούν – κι ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για τον οποίο έγινε εχθές η συνεδρίαση της ολομέλειας.
Κάνουν όμως λάθος !
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ακριβώς εκεί που έπρεπε !
Σε τηλεοπτική εκπομπή κουτσομπουλιού, δηλαδή στον φυσικό χώρο της υπόθεσης !
Εκεί, στα τηλεοπτικά πάνελ στήθηκε το θέατρο της «σκευωρίας», ακούστηκαν οι εμπλεκόμενοι, βγήκε η απόφαση ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο και αθωώθηκαν παμψηφεί από τους opinion maker.
Τι χρειαν έχομεν λοιπόν την Βουλή, τους νόμους και την δικαιοσύνη όταν έχουμε τηλεόραση; Ορθώς λοιπόν ο πρωθυπουργός ήταν στην Τηλεόραση. «Δώστε μας μια τηλεόραση κι απαλλάξτε μας από την Ελευθερία» έλεγε ο Jean-Luc Godard σε μια ταινία του.
Ας εξηγήσουμε όμως σε απλά Ελληνικά, τι είναι αυτό που αποφάσισε η κοινοβουλευτική (τηλεοπτική) πλειοψηφία.
Γιατί κατηγορείται ο κ.Παπαγγελόπουλος, από όσα γνωρίζουμε κι έχουν ειπωθεί δημόσια;
Του καταμαρτυρείται ότι κατεύθυνε την δίωξη κατά πολιτικών.
Οχι με στοιχεία, αλλά μετά βεβαίως από καταγγελία ενός πολιτικού του αντιπάλου, που είχε αναφερθεί το όνομα του στην υπόθεση και, κατά του νόμους (του Βενιζέλου) εστάλη αμελλητί στην βουλή και από την βουλή, κατά τους νόμους, στην δικαιοσύνη να το ερευνήσει, η δικαιοσύνη, κατά του νόμους, το ερεύνησε και έβαλε κατά του νόμους την υπόθεση στο αρχείο. Που είναι το έγκλημα;
Εχθές όμως οι πολιτικοί του αντίπαλοι αποφάσισαν να γίνει προανακριτική αντι να επαναλάβουν την ίδια, κατά του νόμους, διαδικασία, δηλαδή να επιτρέψουν την ανεξάρτητη δικαιοσύνη κι όχι τους πολιτικούς αντιπάλους να αποφασίσουν.
Γιατί; Μα γιατί είπαμε ότι έχουμε τηλεοπτική κυβέρνηση και τις ετυμηγορίες τις εκδίδουν τηλεοπτικά πάνελ.
Γιατί; Μα τον κατηγορούν ο κ.Σαμαράς πρωτίστως κι ο κ.Αγγελής δευτερευόντως ότι κατεύθυνε την δίωξη κατά πολιτικών, που όπως είδαμε δεν υπάρχει πουθενά εκτός των λεγομένων τους!
Δηλαδή θα πρέπει τώρα να μας πει η Εισαγγελία, αν ισχύουν οι κατηγορίες, ότι της τηλεφώνησε/έστειλε sms/viber/DM και της είπε «πάρε 10 πολιτικούς να τους ενοχοποιήσεις» λες και να ενοχοποιείς είναι τηλεοπτική σειρά.
Εν τω μεταξύ, αν ήταν σκευωρία, θα το έλεγε απευθείας; Αλλά κι εκεί δεν υπάρχει άλλος να κατηγορήσουν.
Αυτά δεν γίνονται ούτε σε παιδικές σειρές.
Να μην πούμε το άλλο, το… έγκλημα, το ότι συνομιλούσε κι όπως είπε στην Βουλή είχε και προσωπικές φιλικές σχέσεις Εισαγγελέα, με την οποία επίσης έχει αντιδικία αλλά και με τον Σαμαρά. Παράλογο. Αν πιάσουμε ποιος μιλάει με ποιον, ποιος μάλωσε με ποιον, τα προσωπικά μας και πόσο μάλλον σε τέτοιες κρίσιμες θέσεις, που είναι και θεσμικά επιβαλλόμενη η συνεργασία δεν θα τελειώσουμε ποτέ, αλλά και πάλι αυτό δεν στοιχειοθετεί έγκλημα
Η άλλη λύση βέβαια θα ήταν να τον πήγαιναν στο ειδικό δικαστήριο, αλλά εκεί θα ήταν η απόλυτη γελοιοποίηση της κυβέρνησης, καθώς είναι ωραίες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας για να πουλάς νανογιλέκα, αλλά δεν μπορείς να επιβάλεις στους δικαστές του Αρείου Πάγου να τα φορέσουν κι από πάνω
Τις επόμενες ημέρες θα ζήσουμε άλλο ένα θέατρο του παραλόγου, προμηθευτείτε ποπ κορν
Οπερ έδει δείξε
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην KONTRA NEWS της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου 2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ