Τουρκική εισβολή στη Συρία: Ραγδαίες εξελίξεις λίγο πριν την "έκρηξη"

Κόλαση πολέμου – 5η ημέρα… Οι Αμερικανοί αποσύρουν στρατεύματα, ο συριακός στρατός ενισχύει τους Κούρδους και το αναμμένο φιτίλι ετοιμάζεται να φτάσει στο τέλος του… Θα σκάσει η βόμβα της γενικευμένης σύρραξης; Αν υπάρχει από μηχανής Θεός, καλό θα ήταν να εμφανιστεί σύντομα…

.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=bPVTmmJTuUg&w=727&h=400]
.
Ένα ακόμη “δώρο” Τραμπ στον Ταγίπ Ερντογάν
Ο Αμερικανός πρόεδρος διέταξε την αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων.
Την ανακοίνωση έκανε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ. Είπε πώς δε θα βάλει τους Αμερικανούς στρατιώτες στη μέση μιας «μακρόχρονης σύρραξης» μεταξύ της Άγκυρας και των Κούρδων και υπογράμμισε πώς οι ΗΠΑ «προετοιμάζονται να αποσύρουν» περίπου 1.000 στρατιώτες από τη βόρεια Συρία «όσο πιο γρήγορα και με ασφάλεια».
Τόνισε επίσης ότι σύμφωνα με πληροφορίες τους οι Κούρδοι πρόκειται να συνάψουν συμφωνία με τους Ρώσους για να αντιμετωπίσουν τους Τούρκους στο βορρά».
Ο συριακός στρατός αναπτύσσεται στην βόρεια Συρία
Ο συριακός στρατός άρχισε να αναπτύσσει δυνάμεις στα μέτωπα της βόρειας Συρίας «για να αντιμετωπίσει την τουρκική επίθεση» στο συριακό έδαφος, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας, χωρίς να διευκρινίσουν τις ζώνες ανάπτυξης των δυνάμεων της Δαμασκού.
Η συριακή κυβέρνηση και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις διεξήγαγαν συνομιλίες σε ρωσική βάση της Συρίας, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Κούρδο πολιτικό αξιωματούχο.
Στο παρελθόν, οι συριακές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί σε ορισμένες κουρδικές περιοχές για να αποτραπεί μία τουρκική επίθεση.
Οι Κούρδοι ανακοίνωσαν συμφωνία με την Δαμασκό για την ανάπτυξη του συριακού στρατού κατά μήκος της τουρκοσυριακής μεθορίου
Οι Κούρδοι ανακοίνωσαν την επίτευξη συμφωνίας με την Δαμασκό για την ανάπτυξη του συριακού στρατού κατά μήκος της τουρκοσυριακής μεθορίου σήμερα, πέμπτη ημέρα της τουρκικής επίθεσης κατά των κουρδικών δυνάμεων στην βορειοανατολική Συρία.
«Για να αντιμετωπισθεί η τουρκική επίθεση και να εμποδισθεί η συνέχισή της, επιτύχαμε συμφωνία με την συριακή κυβέρνηση για την ανάπτυξη του στρατού κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων με στόχο την υποστήριξη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της κουρδικής ηγεσίας.
«Κοινή βούληση Παρισιού και Βερολίνου είναι να τερματισθεί η τουρκική επίθεση»
Η τουρκική επίθεση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στην Συρία απειλεί «να δημιουργήσει μη αντιμετωπίσιμη ανθρωπιστική κρίση» και «να βοηθήσει στην επανεμφάνιση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος» στην περιοχή», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υποδεχόμενος την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ απόψε στο Παρίσι.
«Η κοινή μας βούληση είναι να τερματισθεί αυτή η επίθεση. Πεποίθησή και των δύο μας είναι ότι αυτή η επίθεση δημιουργεί τον κίνδυνο από την μία πλευρά και το διαπιστώνουμε ήδη επί του πεδίου, να δημιουργηθεί μία μη αντιμετωπίσιμη ανθρωπιστική κρίση και από την άλλη πλευρά, να βοηθήσει στην επανεμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος συγκαλεί απόψε αμυντικό συμβούλιο.
Γ. Χαραλαμπίδης: Ο καημένος Ακιντζί κι ο καημένος Γ.Γ του ΟΗΕ
O πολιτικός αναλυτής Γιάννος Χαραλαμπίδης στο ΣΙΓΜΑ για την τουρκική εισβολή στη Συρία και τα διδάγματα της – Η “ιερά βίβλος” των διεθνών σχέσεων.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=xbEkNTHOhps&w=727&h=400]
.
sigmalive

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ