Έρβιν Ρόμελ – Τι πραγματικά συνέβη στην "Αλεπού της Ερήμου" (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ντοκιμαντέρ αφηγείται την καριέρα του πιο λαμπρού στην τακτική αξιωματικού της Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο του Έρβιν Ρόμελ. Το παρατσούκλι του στο πεδίο της μάχης ήταν “η Αλεπού της Ερήμου” για την λαμπρή ηγεσία των γερμανικών στρατευμάτων στη Βόρεια Αφρική.

Ο Έρβιν Γιόχαν Ευγένιος Ρόμμελ (Johannes Erwin Eugen Rommel, 15 Νοεμβρίου 1891 – 14 Οκτωβρίου 1944) ήταν στρατάρχης του Γ’ Ράιχ και ένας από τους ικανότερους στρατιωτικούς ηγέτες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Υπήρξε ο πιο δημοφιλής Στρατηγός στο εσωτερικό της Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β’ ΠΠ και κέρδισε τον σεβασμό των αντιπάλων του με τις θεαματικές νίκες του, ως διοικητής του Αφρικανικού Σώματος(Afrika Korps). Για τις ικανότητές του αυτές, του είχε αποδοθεί το προσωνύμιο «Αλεπού της Ερήμου» (αγγλικά: Desert Fox, Γερμανικά: Wüstenfuchs).
Ο Ρόμμελ θεωρείται “ανθρωπιστής” και επαγγελματίας αξιωματικός. Το Αφρικανικό Σώμα που διοικούσε, δεν κατηγορήθηκε ποτέ για εγκλήματα πολέμου και οι στρατιώτες των Συμμάχων, που αιχμαλωτίστηκαν στην Αφρικανική εκστρατεία, ανέφεραν ότι έτυχαν ανθρώπινης μεταχείρισης. Διαταγές που αφορούσαν στην εκτέλεση Εβραίων στρατιωτών, άμαχου πληθυσμού και κομμάντος που αιχμαλωτίστηκαν, αγνοήθηκαν.
Στη διάρκεια του πολέμου, ο Ρόμμελ συνδέθηκε με την συνωμοσία δολοφονίας κατά του Αδόλφου Χίτλερ της 20ης Ιουλίου 1944. Επειδή ο Ρόμμελ ήταν εθνικός ήρωας εκείνη την εποχή, ο Χίτλερ προτίμησε να απαλλαγεί από αυτόν, χωρίς να τον κατηγορήσει δημόσια. Ανάγκασε τον Ρόμμελ να αυτοκτονήσει, καταπίνοντας μια κάψουλα κυανίου, με αντάλλαγμα τις διαβεβαιώσεις του Χίτλερ ότι η οικογένειά του δεν θα διωκόταν μετά τον θάνατό του.
Η κηδεία του έγινε με τιμές και έξοδα του κράτους, ενώ ανακοινώθηκε επισήμως ότι ο Ρόμμελ είχε υποκύψει στα τραύματά του, που προέκυψαν από την επίθεση που δέχτηκε το επιτελικό αυτοκίνητό του στην Νορμανδία από ένα συμμαχικό αεροπλάνο τύπου Spitfire.
Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει αποσπάσματα ταινιών απο τη «Μεραρχία Φάντασμα» και σπάνιο υλικό της κρατικής κηδεία του Ρόμελ.
Το ερώτημα που προσπαθεί να απαντήσει το Ντοκιμαντέρ είναι το αν ο Ρόμελ δολοφονήθηκε, ή αυτοκτόνησε. Είναι γνωστό ότι ήταν πεπεισμένος ότι η Γερμανία θα έχανε τον πόλεμο και ότι ο Χίτλερ έπρεπε να εγκαταλείψει την εξουσία.
Επίσης εξετάζεται η συμμετοχή του Ρόμελ στην απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ, μαζί με την ίντριγκα γύρω από το θάνατο του Ρόμελ.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7_67JoiKQkc&w=711&h=400]
.
Βίντεο από: J&J Cine Factory
wikipedia

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ