Όταν ο Σαλβίνι τολμά να συγκρίνει τη σφαγή των Κούρδων με τη γενοκτονία των Αρμενίων καταλαβαίνεις πόσο λίγοι είναι οι Ευρωπαίοι ηγέτες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσο κι αν τον κράζουν στην Ευρώπη, είναι ο μόνος που τόλμησε να συγκρίνει ευθέως τη σφαγή των Κούρδων της Συρίας από τον δολοφόνο Ερντογάν με τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Νεότουρκους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που έδωσε το έναυσμα στον Χίτλερ για το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Κανένας άλλος ηγέτης δεν τόλμησε να κάνει την αυτονόητη σύγκριση. Ας προβληματιστούν κάποιοι γιατί…
Να σταματήσουν τη χρηματική βοήθεια προς την Τουρκία η Ε.Ε. και η Ιταλία ζήτησε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι.
Ο ίδιος σε παρέμβαση που έκανε στην εκπομπή «Πάνω από ημίωρο» (Mezz’ora in più’), στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rai3, την Κυριακή, υποστήριξε πως «δεν φθάνουν οι εκκλήσεις, θα πρέπει να διαγραφεί όποια υπόθεση για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.» και ζήτησε «να σταματήσουν οι ευρωπαϊκές και ιταλικές χρηματοδοτήσεις στην Τουρκία».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του προσφυγικού, ο Σαλβίνι είπε ότι: «Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε στον εκβιασμό της Τουρκίας με τους μετανάστες, η Ευρώπη θα πρέπει να υπερασπιστεί τα σύνορά της».
Ο ακροδεξιός ηγέτης επεσήμανε, επίσης, πως «πριν από έναν αιώνα είχαμε τη σφαγή, τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αυτό κάλλιστα μπορεί να συγκριθεί με ό,τι συμβαίνει σήμερα, βάζοντας στη θέση των Αρμενίων τους Κούρδους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ