Τουρκική εισβολή στη Συρία: "Πρώτος κερδισμένος η Ρωσία… Χαμένοι οι Κούρδοι"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρώτος κερδισμένος από την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, είναι, η Ρωσία, ανέφερε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Sigmalive, ο Διεθνολόγος, Μιχάλης Ζαρούνας.

«Με δεδομένο ότι, οι ιστορικές δράσεις των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν φύγει από την περιοχή, τον πρώτο λόγο αυτή τη στιγμή τον έχει η Ρωσία. Η Ρωσία είναι αυτή που μεσολαβεί μεταξύ του Άσαντ και της Τουρκίας. Επιδίωξη της Ρωσίας ήταν να φέρει κοντά τους Κούρδους με τον Άσαντ και φαίνεται να το πετυχαίνει αλλά σε επόμενη φάση δεν βλέπω οι δυνάμεις του Άσαντ να συγκρούονται με τον τουρκικό στρατό με αυτή τη συνεννόηση και την επικοινωνία που επιχειρεί και πραγματοποιεί η Ρωσία», εξήγησε.
Πρόσθεσε πως, «πρόθεση των τουρκικών στρατευμάτων, είναι να έρθουν σε επαφή με τα συριακά τα οποία προωθούνται και αυτά μέχρι τον οδικό άξονα Μ4. Από εκεί και πέρα βλέπω να επανερχόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, η διαδικασία της Αστάνας, η Συνταγματική Επιτροπή και άλλα. Τα πράγματα θα πάνε προς εκείνη την κατεύθυνση».
Ερωτηθείς, αν ο κερδισμένος είναι ο ρωσικός παράγοντας, ο κ. Ζαρούνας είπε πως, «ναι. Έχει τον πρώτο λόγο. Έχει ενισχύσει τον άνθρωπό του δηλαδή τον Άσαντ και επιτυγχάνει την ρήξη ανάμεσα σε Τουρκία και ΗΠΑ αλλά και γενικότερα της Δύσης. Άρα ο πρώτος κερδισμένος είναι η Ρωσία».
«Όταν θα σταθεροποιηθούν επί του εδάφους τα πράγματα, θα υπάρξει διάλογος Τουρκίας με τη Συρία, κάτι που απέφευγε μέχρι τώρα η Τουρκία, αφού επί του εδάφους δεν θα υπάρχουν Κούρδοι αλλά συριακός στρατός», είπε.
Δείτε σχετικό βίντεο:
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Jz1nDXe0kh4&w=693&h=450]
.
sigmalive

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ