6/05/2021

Ολυμπία Χοψονίδου: Υπερήφανη μητέρα 5 παιδιών σε μια εποχή που η υπογεννητικότητα απειλεί τη χώρα.

Η πολύτεκνη οικογένεια της Ολυμπίας Χοψονίδου είναι αυτό που ονειρευόταν. Τα πέντε παιδιά που έχει αποκτήσει με τον Βασίλη Σπανούλη γεμίζουν το σπίτι αλλά και την καθημερινότητά της.
Σε σημείο που το μαμά για εκείνη γίνεται αυτομάτως το “επάγγελμά” της. Άλλωστε δεν έχει καμία βοήθεια από νταντάδες για τον Βασίλη, την Αιμιλία, τον Θανάση, τον Δημήτρη και την Αναστασία. Τη μόνη βοήθεια που έχει είναι μια γυναίκα για το σπίτι.
Κι αν αναρωτιέσαι αν ο γνωστός μπασκετμπολίστας την βοηθάει να αλλάξει πάνες, την απάντηση την έδωσε η ίδια μέσα από το instagram της: “Εδώ γελάνε”. Αυτό βέβαια δεν την εμποδίζει να είναι μαζί του το ίδιο ερωτευμένη και μετά από 8 χρόνια γάμου και να δηλώνει: “Στον άντρα μου θαυμάζω τα πάντα. Είναι ο μέντοράς μου”.
Η Σταρ Ελλάς 2006 διανύει τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της και νιώθει ευτυχισμένη. “Στο πολύ πίσω μέρος του μυαλού ήξερα ότι θα κάνω κι άλλο αλλά όχι τόσο σύντομα. Ήταν λίγο ξαφνικό αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι” δηλώνει. “Η ξαδέρφη μου όταν έκανα το πέμπτο μου παιδί, είπε: ‘Όταν ήσουν μικρή έλεγες σε όλους ότι θα κάνεις 6 παιδιά σαν τη γιαγιά’.”
Υπάρχει , λοιπόν, οικογενειακή παράδοση στα πολλά παιδιά και μπορεί ο σύζυγός της να μην σκεφτόταν μετά τα τρία ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα αλλά τα δέχτηκε όλα με χαρά. Στο άκουσμα της 6ης εγκυμοσύνης ο γνωστός μπασκετμπολίστας αντέδρασε έντονα αλλά δεν ήταν ο μόνος.
Η αντίδραση του μεγάλου γιου στα ευχάριστα
Την είδηση φαίνεται πως δεν πήρε καλά ο πρωτότοκος γιος του ζευγαριού. “‘Εκλαιγε με λιγμούς” αναφέρει για το πώς αντέδρασε ο μικρός όταν έμαθε ότι περιμένει αδερφάκι.
Η αναμονή για το 6ο
Τα παιδιά της είναι 9, 7, 6, 4 και 2 ετών και σύντομα θα μπει ένα ακόμα αγόρι στην “ομάδα”. “θαυμάζω τις γυναίκες που θηλάζουν πάρα πολύ καιρό, είναι το πρότυπο μου” λέει παρόλο που εκείνη όλα της τα παιδιά τα θήλασε μέχρι 6 μηνών.
Τα κιλά σε κάθε εγκυμοσύνη
Το βάρος που παίρνει σε κάθε εγκυμοσύνη είναι ολοένα και λιγότερο. Άλλωστε πλέον, μετά από 5 παιδιά, ξέρει να προσέχει. Η γυμναστική, με τελευταία αδυναμία της το spinning, αλλά και η σωστή διατροφή -με βοήθεια από τον Γιώργο Λέων- είναι τα όπλα της να επανέλθει κάθε φορά στην καλλίγραμμη σιλουέτα της. Τα κιλά που πήρε την πρώτη φορά που έμεινε έγκυος ήταν 40, τη δεύτερη 30, την τρίτη 25, την τέταρτη 23 και την πέμπτη 20.
Η καθημερινότητα στο σπίτι
Ο χρόνος που έχει για να κάνει τη γυμναστικής της ή κάτι για τον εαυτό της είναι όταν τα παιδιά είναι στο σχολείο. Όταν επιστρέφουν, τελειώνουν όλα.Τα αφήνει να διαβάσουν μόνα τους αλλά είναι πάντα εκεί αν κάποιο χρειαστεί βοήθεια. Επίσης, κοιμούνται όλα μαζί στο ίδιο δωμάτιο. “Έβαλα το εγώ σε δεύτερη μοίρα” εξηγεί η Ολυμπία Χοψονίδου για το πώς τα καταφέρνει με τόσα παιδιά στο σπίτι. Αν θέλουν να μαγειρέψουν μακαρόνια θα χρειαστούν για όλους σίγουρα δύο πακέτα. Η ζωή με τόσα παιδιαστο σπίτι είναι, όπως λέει, πολύ δύσκολη αλλά και συνάμα πολύ εύκολη. Το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται πριν ξαπλώσει είναι : “Θεέ μου σε ευχαριστώ που βγήκε και αυτή η μέρα” εξομολογείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ