Η Ελλάδα κοντά στο Λίβανο που δοκιμάζεται από δασικές πυρκαγιές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνδρομή της Ελλάδας με 2 Canadair προς τον Λίβανο για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της χώρας μας, σε αίτημα της κυβέρνησης του Λιβάνου μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για παροχή συνδρομής με εναέρια μέσα για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών που πλήττουν το κεντρικό τμήμα της χώρας.
Ειδικότερα, κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά και σε συνεννόηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αναχώρησαν σήμερα δύο αεροσκάφη τύπου Canadair CL-415, τα οποία αναμένεται να αναλάβουν αποστολές αεροπυρόσβεσης στον Λίβανο από το πρωί της 16ης Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι τα 2 ελληνικά αεροσκάφη που μεταβαίνουν στο Λίβανο είναι μέρος της μεταβατικής φάσης του προγράμματος rescEU του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.
Τέλος, κατόπιν ενημέρωσης του Κέντρου Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΕΕ (ERCC – Emergency Response Coordination Center), οι δασικές πυρκαγιές μαίνονται από τις 13 Οκτωβρίου στις περιοχές Chouf και Metn που βρίσκονται στο κεντρικό τμήμα του Λιβάνου, πλησίον της πόλης της Βυρηττού, ενώ μέχρι στιγμής βοήθεια έχουν προσφέρει, με εναέρια μέσα, η Ιταλία (2 Canadair) και η Κύπρος (2 Air-Tractor).
https://twitter.com/GSCP_GR/status/1184118067925786626

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ