Βιντεοπαιχνίδι διδασκαλίας για την Αρχαία Ελλάδα! Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος…

Ένας καθηγητής ιστορίας στο Βέλγιο ανέπτυξε ένα βιντεοπαιχνίδι για να διδάξει τα παιδιά σχετικά με την Αρχαία Ελλάδα μαζί με τη γαλλική εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών Ubisoft.

Οι μαθητές στο δεύτερο έτος (13-14 ετών) στο GO! Middenschool του δήμου Geraardsbergen στην επαρχία Ανατολικής Φλάνδρας θα μάθουν για την Αρχαία Ελλάδα μέσω ενός βιντεοπαιχνιδιού.
«Οι μαθητές θα ταξιδέψουν πάνω από 2.000 χρόνια πίσω στο παιχνίδι, στην Πελοποννησιακή Περίοδο, όταν η Σπάρτη και η Αθήνα βρίσκονταν σε πόλεμο», δήλωσε ο δάσκαλος ιστορίας Michaël De Borre στο Radio 2.
«Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν με θετικό τρόπο. Αναπτύξαμε ένα ολόκληρο εκπαιδευτικό εργαλείο που αναδημιουργεί πλήρως την Αρχαία Ελλάδα, από τη Μακεδονία στην Κρήτη, από τη Σπάρτη στην Αθήνα, όλα είναι εκεί», δήλωσε ο De Borre. «Η Ubisoft εργάστηκε τέσσερα έως πέντε χρόνια για να αναπτύξει αυτό το παιχνίδι. Εργάστηκαν μαζί με τους ιστορικούς και πήγαν και στην Ελλάδα για αρκετούς μήνες για να το καταστήσουν όσο το δυνατόν πιο ιστορικά ακριβές», πρόσθεσε.
Υπάρχουν 20 Playstations στις αίθουσες διδασκαλίας στο Geraardsbergen, καθώς είναι φθηνότερα από τους υπολογιστές. «Κάθε τάξη του δεύτερου έτους θα πρέπει να κάνει μια εργασία. Πρέπει να συγκρίνουν την Αθήνα και τη Σπάρτη, οι οποίες είναι οι δύο πιο σημαντικές και μεγαλύτερες πόλεις-κράτη της Αρχαίας Ελλάδας», πρόσθεσε.
Το παιχνίδι ξεκινάει στην Ακρόπολη της Αθήνας, αλλά οι μαθητές θα πρέπει να επιλέξουν τη δική τους διαδρομή και τον τρόπο ταξιδιού τους για να φτάσουν στη Σπάρτη. Μπορούν να περπατήσουν, να καβαλήσουν ένα άλογο ή να επιβιβαστούν σε ένα πλοίο, αναφέρει το VRT NWS.
Το παιχνίδι, που ονομάζεται ‘Discovery Tour: Αρχαία Ελλάδα’, θα αποτελέσει επίσημο μέρος του προγράμματος σπουδών.
Maïthé Chini
The Brussels Times
Επιμέλεια-Μετάφραση: Olympia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ