Τουρκική εισβολή στη Συρία: Αμερικανικά μαχητικά βομβάρδισαν δική τους βάση!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία μεγάλη αμερικανική βάση στη βόρεια Συρία καταστράφηκε από αεροπορικό χτύπημα μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων, πιθανόν για να αποτρέψει πιο… ενοχλητικά βίντεο από την εγκατάλειψη της εγκατάστασης, μόλις αυτή ανακτηθεί τα από συριακά κυβερνητικά στρατεύματα.

Το εργοστάσιο τσιμέντου Lafarge κοντά στο Kobani ήταν μια κοινή αμερικανο-γαλλική βάση, η οποία εγκαταλείφθηκε την Τετάρτη ως μέρος της γενικής απόσυρσης που διέταξε ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump. Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι η εγκατάσταση στο Kharab’Ashaq βομβαρδίστηκε λίγο αργότερα.
Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την επιδρομή την Τετάρτη το απόγευμα, λέγοντας ότι είχε προγραμματιστεί και προοριζόταν “να εμποδίσει το κέντρο λειτουργίας του συνασπισμού να χρησιμοποιηθεί από εξωτερικές δυνάμεις”.
.
https://twitter.com/CarlaBabbVOA/status/1184581865946132480
.
Το χτύπημα στόχευε τα πυρομαχικά και τα οχήματα που εγκαταλείφθηκαν στη βάση, δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι κανείς δεν τραυματίστηκε.
Την Τρίτη, μέλος του RT Arabic που συνοδεύει τα συριακά στρατεύματα στη Manbij κινηματογραφούσε μια βιαστικά εγκαταλελειμμένη αμερικανική βάση εκεί, γεμάτη με φαγητό, παιχνίδια και άλλα αναλώσιμα υλικά διάσπαρτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ