Εξάρθρωση της μεγαλύτερης αγοράς παιδικής πορνογραφίας στο dark web παγκοσμίως

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας άνδρας από τη Νότια Κορέα κατηγορείται για τη λειτουργία του μεγαλύτερου δακτύλου παιδικής πορνογραφίας σκοτεινού ιστού, φιλοξενώντας σχεδόν οκτώ terabyte βίντεο που απεικονίζουν τη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών και βρεφών.

Εκατοντάδες χρήστες έχουν συλληφθεί.
Ο Jong Woo Son αντιμετωπίζει πολλές ομοσπονδιακές κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας για μαζική σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, την οποία οι ερευνητές χαρακτήρισαν ως “τη μεγαλύτερη αγορά παιδικής πορνογραφίας στο dark web”, αποκάλυψε το κατηγορητήριο που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν τη διαφήμιση και τη διανομή παιδικής πορνογραφίας καθώς και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Οι Αμερικανοί ομοσπονδιακοί ερευνητές μπόρεσαν να εντοπίσουν τον ιστότοπο στο σπίτι του Σον, χάρη σε σφάλμα υπολογιστή που αποκάλυψε τη διεύθυνση IP του. Οι διακομιστές που φιλοξένησαν περίπου 200.000 διαφορετικά βίντεο, μεταφορτώθηκαν από μέλη του ιστότοπου με αντάλλαγμα «πόντους” που τους επέτρεπαν να δουν περισσότερο από το διεστραμμένο περιεχόμενο, βρέθηκαν στο δικό του υπνοδωμάτιο.
Οι χρήστες πλήρωναν τα αποτρόπαια κλιπ που αγόραζαν με Bitcoin, τα οποίο – παρά τη φήμη τους για ανωνυμία – βοήθησαν τους ανακριτές να τα εντοπίσουν.
“Μπορεί να προσπαθήσετε να κρυφτείτε πίσω από την τεχνολογία, αλλά θα σας βρούμε και θα σας συλλάβουμε και θα σας διώξουμε”, δήλωσε η δημόσιος κατήγορος της περιφέρειας Columbia Jessie Liu κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη.
“Η κλίμακα αυτού του εγκλήματος είναι ανησυχητική και αηδιαστική”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο John Fort, επικεφαλής των ποινικών ερευνών της IRS, “που μας δίνει τη δυνατότητα να αναλύσουμε το blockchain και να απονομιμοποιήσουμε τις συναλλαγές Bitcoin” με την “ταυτοποίηση εκατοντάδων θηρευτών σε όλο τον κόσμο.”
Οι αρχές της Νότιας Κορέας συνέλαβαν πάνω από 300 ύποπτους εκτός από τον Σον, σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι ήταν άγαμοι εργαζόμενοι γραφείου ηλικίας 20-30 ετών, αν και κάποιοι είχαν σεξουαλικά εγκλήματα στο αρχείο τους.
Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν επίσης συλλάβει μερικούς από τους χρήστες του ιστότοπου. Μεταξύ των εκατοντάδων υπόπτων που συνελήφθησαν υπήρχαν και αρκετοί πρώην κυβερνητικοί υπάλληλοι των ΗΠΑ.
Οι ερευνητές του Κέντρου για τα αγνοούμενα και εκμεταλλευόμενα παιδιά που εξέτασαν τα βίντεο, σοκαρίστηκαν διαπιστώνοντας ότι σχεδόν τα μισά από αυτά δεν είχαν προηγουμένως αναγνωριστεί και απεικόνιζαν παιδιά άγνωστα στις αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ