ΤΩΡΑ: Συμφωνία για #Brexit μεταξύ ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσαν οι Μπόρις Τζόνσον και Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Έχουμε μια συμφωνία που μας επιτρέπει να ανακτήσουμε πάλι τον έλεγχο” δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον. “Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και συμφωνία. Έχουμε μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία για το Brexit.” η αντίδραση του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.
«Όπου υπάρχει βούληση, υπάρχει συμφωνία – έχουμε μια συμφωνία! Είναι μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία για την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο και μαρτυρά τη δέσμευσή μας να βρίσκουμε λύσεις. Συνιστώ (η σύνοδος της ΕΕ) να επικυρώσει αυτή τη συμφωνία», δήλωσε ο Γιούνκερ.
Στην επιστολή που παραθέτει στο tweet του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,και αποστέλλει στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, αναφέρεται ότι: «Οι διαπραγματευτές έφτασαν σε συμφωνία στο αναθεωρημένο Πρωτόκολλο της Ιρλανδίας / Βορείου Ιρλανδίας και την αναθεωρημένη πολιτική διακήρυξη της 17ης Οκτωβρίου 2019. Και οι δύο υποστηρίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας έδωσε επίσης την θετική του κρίση για αυτά τα έγγραφα σε εμένα σήμερα».
«Η επικύρωση της συμφωνίας αποχώρησης αποδείχτηκε δύσκολη στη Βρετανία. Προκειμένου να βοηθήσουμε τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου να εξασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι συζητήσεις επανεκκίνησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου» γράφει ο Γιούνκερ στην αρχή της επιστολής.
Παράλληλα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επισημαίνει πως αν και η ΕΕ είναι λυπημένη από την αποχώρηση της Βρετανίας εντούτοις «το χέρι θα πρέπει να είναι πάντα απλωμένο καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει συνεταίρος – κλειδί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο μέλλον».
https://twitter.com/JunckerEU/status/1184764705384124416

Τζόνσον: Σπουδαία η συμφωνία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε από την πλευρά του ότι Βρετανία και ΕΕ κατέληξαν σε μια «σπουδαία» συμφωνία για το Brexit και κάλεσε τους βουλευτές να την εγκρίνουν το σαββατοκύριακο.
«Έχουμε μια σπουδαία νέα συμφωνία, που φέρει και πάλι πίσω τον έλεγχο», δήλωσε σε ανάρτησή του στο Twitter.
Ο Μπόρις Τζόνσον έκανε ανάρτηση στο Twitter,  όπου μιλάει για σπουδαία συμφωνία.
https://twitter.com/BorisJohnson/status/1184764798107602944

Κόρμπιν: Πρόκειται για χειρότερη συμφωνία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον φαίνεται πως διαπραγματεύθηκε μια ακόμα χειρότερη συμφωνία από αυτή της Τερέζα Μέι, η οποία απορρίφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, δήλωσε σήμερα ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν ύστερα από την ανακοίνωση για επίτευξη συμφωνίας για το Brexit.
«Ο καλύτερος τρόπος για να διευθετηθεί το Brexit είναι να δοθεί ο τελικός λόγος στους πολίτες σε ένα δημοψήφισμα», δήλωσε.

Άνοδος της στερλίνας

Μετά την ανακοίνωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η στερλίνα σημείωσε άλμα άνω του 1%, με τις βρετανικές μετοχές να κάνουν ράλι ύστερα από την ανακοίνωση για την επίτευξη συμφωνίας. Στις 12:45 ώρα Ελλάδας, η στερλίνα κατέγραψε άνοδο κατά 0,86% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,2942 δολάριο και κατά 0,60% έναντι του ενιαίου νομίσματος στις 86,01 πένες.
ΠΗΓΗ: Documentonews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ