24/09/2021

Επίδομα ενοικίου: Αφήνουν ξεκρέμαστο τον κόσμο. Χιλιάδες δικαιούχοι κινδυνεύουν να το χάσουν λόγω ΔΕΗ.

Εξελίξεις θα προκύψουν όσον αφορά το επίδομα ενοικίου, καθώς υπάρχει κίνδυνος για χιλιάδες δικαιούχους να μείνουν εκτός της οικονομικής ενίσχυσης.

Όπως αναφέρει το enikos.gr, προθεσμία έως το τέλος του χρόνου έχουν όσοι καλούνται να περάσουν τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου που μισθώνουν στο όνομά τους, για να μη χάσουν το επίδομα.
Από 1/1/2020 μπαίνει στα κριτήρια και ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Ειδικότερα από το νέο έτος θα καταβάλλεται το επίδομα ενοικίου μόνο στους δικαιούχους που η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας είναι στο όνομά τους.
Επομένως, θα πρέπει οι σημερινοί δικαιούχοι να καταβάλουν το τίμημα των 130 ευρώ για να αλλάξουν το όνομα στον λογαριασμό.
– Για τον δικαιούχο: 70 ευρώ τον μήνα
– Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού προσαύξηση: 35 ευρώ τον μήνα.
Το ανήλικο παιδί προσμετράται ως ενήλικας τόσο στον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων όσο και στον υπολογισμό του εισοδήματος. Στη μονογονεϊκή οικογένεια για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ τον μήνα για κάθε απροστάτευτο τέκνο. Ως ανώτατο όριο του επιδόματος στέγασης ορίζονται τα 210 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.
Για τη χορήγησή του απαιτούνται η δήλωση και η αποδοχή του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου. Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», και για το σύνολο της περιόδου χορήγησης του επιδόματος. Αν δηλαδή το ηλεκτρονικό μισθωτήριο έχει λήξει μέσα στη 12μηνη περίοδο επιδότησης του ενοικίου, ο δικαιούχος δεν μπορεί να το ανανεώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ