ΚΟΣΜΟΣ Έκτακτο: Αποφασίστηκε κατάπαυση του πυρός στη Συρία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημαντική εξέλιξη προέκυψε μετά τη συνάντηση του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού αποφασίστηκε η κατάπαυση πυρός στη Συρία.

Ο Μάικ Πενς ανακοίνωσε πως επιτεύχθηκε μια συμφωνία για μια εκεχειρία διάρκειας 5 ημερών στη βορειοανατολική Συρία. Όπως εξήγησε, η Τουρκία θα παύσει για 120 ώρες τη στρατιωτική της επιχείρηση ώστε να επιτρέψει την απόσυρση των δυνάμεων της συροκουρδικής πολιτοφυλακής YPG.
Όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις αναστέλλονται, τόνισε, διευκρινίζοντας πως η στρατιωτική επιχείρηση θα τερματιστεί όταν η απόσυρση ολοκληρωθεί.
Ένας Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πως η Τουρκία «πήρε ακριβώς αυτό που ήθελε από τη συνάντηση» που είχε ο Πενς με τον Ερντογάν.
Ο Πενς ανακοίνωσε, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ότι εντός 24 ωρών θα απομακρυνθούν τόσο οι τουρκικές δυνάμεις όσο και αυτές των Κούρδων από την περιοχή.
Με tweet του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για «σπουδαία νέα που προκύπτουν από την Τουρκία», έπειτα από τις συνομιλίες Τούρκων και Αμερικανών αξιωματούχων για την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία.
Ο Τραμπ ευχαρίστησε τον Ερντογάν, λέγοντας πως «Εκατομμύρια ζωές θα σωθούν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ