Εξαιρετικά ανησυχητική η συμπεριφορά των ευρωπαίων ηγετών απέναντι στον έλληνα πρωθυπουργό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρά τα κάποια διθυραμβικά αφιερώματα ηλεκτρονικών μέσων για την δήθεν επιτυχημένη εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη σύνοδο κορυφής, η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Και άκρως ανησυχητική για την πατρίδα. Δυστυχώς η συμπεριφορά των ευρωπαίων ηγετών απέναντι στον έλληνα πρωθυπουργό θύμισε τις μαύρες ημέρες του 2010, όταν εμφανιζόταν εκεί ο Γιώργος Παπανδρέου και όλοι συστηματικά τον απέφευγαν.
Εκτός από τον Τουσκ, ο οποίος και λόγω των σχέσεων του με τον Βέμπερ ήταν εξαιρετικά θερμός και συνόδεψε τον έλληνα πρωθυπουργό, το κλίμα ήταν εξαιρετικά ψυχρό. Μία χειραψία με τον Μακρόν με το ζόρι, ένας χαριεντισμός με τον Βούλγαρο ομόλογό του, και έπειτα απέραντη ψυχρότητα.
Η κατάσταση αυτή παραπέμπει και στην αποτυχημένη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αμερική, όπου κατάφερε να συναντηθεί μόνο με κάποιους τριτοκοσμικούς ηγέτες, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα.
Και όμως όλο αυτό το διάστημα ο κύριος Μητσοτάκης είχε μπαράζ ταξιδιών στην Ευρώπη. Τι συνέβη λοιπόν; Τι ξέρουν οι ευρωπαίοι και έχουν αυτή τη συμπεριφορά; Γνωρίζοντας μάλιστα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός που δηλώνει ευρωπαϊστής;
Πως είναι δυνατόν να μπαίνει η Ελλάδα στο περιθώριο την στιγμή που λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων θα έπρεπε να ήταν στο επίκεντρο της ευρωπαΐκής πολιτικής; Σε αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει να έχουμε πολύ σύντομα πειστικές απαντήσεις, και ο έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να καταβάλει μέγιστη προσπάθεια για να αντιστρέψει αυτό το ζοφερό για την πατρίδα κλίμα. Εάν έχει κάνει κάποιο λάθος, τώρα πρέπει να το διορθώσει, πριν να είναι αργά. 
Σε κάθε περίπτωση από αυτή τη συμπεριφορά δεν βάλλεται προσωπικά ο κύριος Μητσοτάκης, αλλά ολόκληρη η Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ