Τουρκική εισβολή στη Συρία: Kούρδοι «καρφώνουν» την Τουρκία για χρήση χημικών όπλων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την έντονη υποψία τους ότι η Τουρκία κάνει χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων στην περιοχή Ras Al ‘Ayn εκφράζει μέσω επιστολής ημερομηνίας 17 Οκτωβρίου 2019 προς τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων το European Democratic Kurdish Society Congress.

«Υπάρχει επείγουσα υποψία ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούν απαγορευμένα σε διεθνές επίπεδο χημικά όπλα ενάντια στους κατοίκους του Serêkaniyê (Ras al-‘Ayn) στη βορειοανατολική Συρία», αναφέρει η επιστολή.
«Η χρήση χημικών όπλων για την πρόκληση μαζικών θανάτων, τραυματισμών και πανικού στον τοπικό πληθυσμό θα αποτελούσε ακόμη μια σημαντική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των διεθνών κανόνων από τον τουρκικό στρατό και περαιτέρω κλιμάκωση της συνεχιζόμενης εκστρατείας εθνοκάθαρσης του συριακού κουρδικού πληθυσμού που ζουν κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρίας. Από τις 9 Οκτωβρίου 2019, ο τουρκικός στρατός έχει συμμετάσχει σε μια ευρεία εκστρατεία επιθέσεων εναντίον αυτής της περιοχής, με σκοπό την αποδυνάμωση και τη μόνιμη αλλαγή των δημογραφικών στοιχείων της περιοχής, μια εκστρατεία που συμπεριέλαβε αδιάκριτη χρήση της αεροπορίας και του βαρύ πυροβολικού ενάντια στις μη στρατιωτικές περιοχές και εκτελείται σε συντονισμό με διάφορους τζιχαντιστές πολιτοφυλακές. Έχουμε φωτογραφίες και δηλώσεις από τοπικούς Κούρδους γιατρούς που περιθάλπουν θύματα των εικαζόμενων επιθέσεων χημικών όπλων. Ζητάμε να ξεκινήσετε μια άμεση έρευνα σχετικά με τα περιστατικά αυτά για να διαπιστώσετε εάν ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί χημικά όπλα χρησιμοποιούνται. Για να αποφευχθεί η πρόσθετη απώλεια ζωής είμαστε διαθέσιμοι να συντονιστούμε μαζί σας για να βοηθήσουμε στην έρευνά σας».
keimeno epistoli kourdon
Yπενθυμίζεται ότι χθες ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ισχυρίστηκε πως οι Κούρδοι μαχητές στη Συρία ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα και να ρίξουν τις ευθύνες στον τουρκικό στρατό.
sigmalive

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ