Τουρκική εισβολή στη Συρία: Η επόμενη ημέρα της συμφωνίας ΗΠΑ- Τουρκίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι γίνεται στα στρατόπεδα των εμπλεκόμενων και των ενδιαφερόμενων -Οι αντιδράσεις και οι σχεδιασμοί σε ΗΠΑ και Ρωσία, ο Ερντογάν και οι συνεχιζόμενες μάχες παρά την “παύση” πυρός.

Τουλάχιστον 14 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα στη βόρεια Συρία από τις αεροπορικές επιδρομές της Άγκυρας και τους βομβαρδισμούς του πυροβολικού των μαχητών συμμάχων των Τούρκων, που συνεχίζουν την επίθεση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Οι αεροπορικές επιδρομές και οι ρίψεις οβίδων σκότωσαν σήμερα 14 άμαχους στο χωριό Μπαμπ αλ Χάιρ και σε άλλα χωριά στα περίχωρα», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=21C7KD6VlE0&w=689&h=315]
.
Γ.Φίλης: “Ο ρόλος των ΗΠΑ και της Ρωσίας στην εισβολή στη Σύρια”
Για την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία, τα πιθανά σενάρια αλλά και των ρόλων των ΗΠΑ και Ρωσία, μίλησε στο ΣΙΓΜΑ Ο Εκτελεστικός Πρ. Διεπιστημονικού Κέντρου «Ιωάννης Καποδίστριας», Γιώργος Φίλης.
«Η κατάσταση είναι ακόμη πολύ ρευστή. Θα δούμε κατά πόσο θα συνεχιστεί η ανακωχή και πέραν των ωρών που έχουν συμφωνηθεί. Το σίγουρο είναι ότι η Ρωσία αυτή τη στιγμή φαίνεται να έχει το πάνω χέρι αφού επέτρεψε την εισβολή της Τουρκίας για ένα λόγο. Ο λόγος αυτός, είναι να πείσει τους Κούρδους να συνεργαστούν με το καθεστώς του Άσαντ, ώστε η Συρία σε ένα μεγάλο βαθμό να ενοποιηθεί ύπό την Δαμασκό», εξήγησε ο κ. Φίλης.
Όσον αφορά τον ρόλο των ΗΠΑ, ο κ. Φίλης είπε πως, «το δύσκολο είναι αυτό που πρόκειται να αντιμετωπίσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες πρέπει αυτή τη στιγμή να αποδείξουν ότι είναι μεγάλη δύναμη, που έχει λόγο στην περιοχή. Και δεύτερο να δείξει ότι μπορεί να υπερασπιστεί τους συμμάχους της, διότι τίθεται-εάν συνεχιστή η μάχη των Τούρκων προς τους Κούρδους-, όπου θα πρέπει κάποιος να συμμαχήσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες, διότι δεν τηρούν τις συμφωνίες τους απέναντί τους».
Πρόσθεσε πως, «είναι δύσκολη η θέση Αμερικάνων. Οι ΗΠΑ, με την επίσκεψη Πενς και την επιστολή ήταν πειστική προσπάθεια προς την Άγκυρα, Ωστόσο, είναι ακόμη δύσκολο να βγάλουμε συμπεράσματα».
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=MFr_WUDmxl0&w=693&h=450]
.
Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί στο εσωτερικό των ΗΠΑ η συμφωνία Τραμπ – Ερντογαν για τη Συρία. Οι Δημοκρατικοί την χαρακτηρίζουν ως “συμφωνία – απάτη”.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ZGRmRsy2OTA&w=689&h=315]
.
Ο ρωσικός παράγοντας. Η Μόσχα έχει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή της Συμφωνίας.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=M3dR5owKy-8&w=689&h=315]
.
sigmalive

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ