Εν μέσω κατηγοριών για χρήση χημικών, η Τουρκία κάνει δωρεά σε οργανισμό για την εξάλειψη των χημικών όπλων!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ναι, ναι, ήταν εντελώς τυχαίο…

Η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει συνεισφέρει €30.000 σε ένα ειδικό Ταμείο για τον Οργανισμό Απαγόρευσης Χημικών Όπλων (OPCW) για την υποστήριξη του έργου αναβάθμισης του σημερινού εργαστηρίου και εξοπλισμού. Το έργο αυτό θα οδηγήσει στην κατασκευή μιας νέας εγκατάστασης, του Κέντρου Χημείας και Τεχνολογίας του OPCW (“ChemTech Center”).
Η δωρεά επισημοποιήθηκε κατά τη διάρκεια τελετής στο κεντρικό γραφείο του OPCW μεταξύ του Γενικού Διευθυντή του OPCW, Fernando Arias και του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Τουρκίας στον OPCW, Πρέσβη Şaban Dişli.
Οι δηλώσεις του Τούρκου:
“Ο OPCW διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον τομέα του αφοπλισμού και της διεθνούς ασφάλειας και είναι ο κεντρικός παράγοντας του καθεστώτος μη διάδοσης χημικών ουσιών. Η δωρεά αυτή είναι μια άλλη ένδειξη της ισχυρής δέσμευσης της Τουρκίας στη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα και στο OPCW. Η μετατροπή του εργαστηρίου OPCW σε Κέντρο Χημείας και Τεχνολογίας θα αποτελέσει ποιοτικό άλμα στην ικανότητα του Οργανισμού να εκτελεί τα βασικά του καθήκοντα στον έλεγχο, την επιθεώρηση και την ανάπτυξη ικανοτήτων. Θα συμβάλει στην ενίσχυση της συλλογικής μας ασφάλειας”.
Ως εκτελεστικός φορέας για τη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα, το OPCW, με τα 193 μέλη του, επιβλέπει την παγκόσμια προσπάθεια για την οριστική εξάλειψη των χημικών όπλων. Από την έναρξη ισχύος της σύμβασης το 1997, είναι η πλέον επιτυχημένη συνθήκη αφοπλισμού που εξαλείφει ολόκληρη την τάξη όπλων μαζικής καταστροφής.
Πάνω από το 97% όλων των αποθεμάτων χημικών όπλων που δηλώθηκαν από τα κράτη-κάτοχοι έχουν καταστραφεί στο πλαίσιο του ελέγχου OPCW. Για τις εκτενείς προσπάθειές της στην εξάλειψη των χημικών όπλων, ο OPCW έλαβε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 2013.
opcw.org

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ