Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΛΑΟΥ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πραγματικά θα ήταν αχαριστία και μεγάλη ιστορική και ηθική παράλειψη, αν δεν αναφερόταν τιμής ένεκεν, ότι ο απλός Ελληνικός λαός, καθολικά πάντα συμπαραστάθηκε, σε όλους τους εθνικούς αγώνες για ελευθερία της Ελληνικής Κύπρου και ποτέ δεν εγκατέλειψε τον αδελφό Κυπριακό λαό.

Π.χ. Μετά την καταστροφική εισβολή του 74, περί τους 45000 πρόσφυγες εγακταστάθηκαν στην Ελλάδα, περί τους 800 σοβαρά τραυματίες φιλοξενήθηκαν σε Ελληνικά νοσοκομεία, δεκάδες τόνοι ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μαζί με έλληνες εθελοντές ιατρούς εστάλησαν στην Κύπρο. Σκηνές για τους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, είδη πρώτης ανάγκης, οικονομική βοήθεια για την σίτιση τους, ρουχισμός και παιγνίδια, για τα προσφυγόπουλα και άλλα πολλά».

ΤΥΧΑΙΟ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ…Όλος ο Κυπριακός τύπος δημοσίευε ειδήσεις που αφορούσαν την ανθρωπιστική βοήθεια που πρόσφερε η Ελλάδα. Με σχόλια και εξέφραζε την ευγνωμοσύνη της Κύπρου προς τον Ελληνικό αδελφό λαό.

«Ευγνωμοσυνη και ένα αξέχαστο μεγάλο ευχαριστώ, από όλους τους Έλληνες Κυπρίους στον Ελληνικό αδελφό λαό. Αν μέχρι σήμερα ο Κυπριακό λαός εκφράζει τις πικρίες του, για την εγκατάλειψη, σίγουρα αυτές δεν αφορούν τους απλούς Έλληνες αδελφούς, αλλά αυτονόητα κάποιους ολίγους…ριψάσπιδες.

keimeno kypros1

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζει και η δική μου οικογένεια, στους αδελφούς Έλληνες, για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια, όταν μας φιλοξένησαν για 40 χρόνια στην Ελλάδα.

«Ποτέ δεν θα πάψουμε οι Κύπριοι να αισθανόμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ, έστω απόκληροι, προδομένοι και εθνικά απογοητευμένοι. Το έθνος και ο Ελληνισμός δεν φταίνε, για μειοδοτικές πράξεις των ολίγων. Οι Έλληνες αδελφοί, ο απλός λαός, σύσσωμα συμπαραστεκόταν, συγκινητικά πάντα στην αδελφή Κύπρο.»

keimeno kypros2
1955-1959. Σύσσωμος ο Ελληνικός λαός συμπαραστέκεται στον απελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου.

Η φωτογραφία είναι από μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην πλατεία Ομόνοιας, στις 10 Μαϊου 1956, όταν σε λίγο θα οδηγούντο στο ικρίωμα, οι πρώτοι καταδικασθεντές εις θάνατο δια απαγχονισμού, ήρωες και εθνομάρτυρες Μιχαλάκης Καραολής και Ανδρέας Δημητρίου.

Οι διαδηλωτές ήταν δεκάδες χιλιάδες και όταν τελείωσε η μαχητική ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Δωρόθεου, με άγριες διαθέσεις κατευθύνθηκαν προς την Αγγλική Πρεσβεία. Κατά την επίθεση τους, αυτή 4 διαδηλωτές έπεσαν νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας, 164 τραυματίσθηκαν και δεκάδες συνελήφθησαν. Μετά από τα γεγονότα αυτά αποδοκιμάσθηκε άγρια η τότε Κυβέρνηση Καραμανλή και η φιλοβρεττανική ενδοτική πολιτική του Υπουργού Εξωτερικών Σπυρίδωνα Θεοτόκη…

keimeno kypros3

ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΩΜΕΝ ΚΑΙ ΑΣ ΤΡΩΓΩΜΕΝ ΠΕΤΡΕΣ.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ.
www.ledrastory.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ