Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πολιομυελίτιδας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Πολιομυελίτιδας καθιερώθηκε από τον οργανισμό Rotary International εδώ και πάνω από δέκα χρόνια και διεξάγεται κάθε 24η Οκτωβρίου με αφορμή τον εορτασμό της γέννησης του Jonas Salk, επικεφαλής της πρώτης επιστημονικής ομάδας που ανέπτυξε ένα εμβόλιο κατά της ασθένειας.

Η χρήση αυτού του αδρανοποιημένου εμβολίου και η μετέπειτα διαδεδομένη χρήση της θεραπείας με φάρμακο από το στόμα, που αναπτύχθηκε από τον Albert Sabin, οδήγησαν στη δημιουργία της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για την Εξάλειψη της Πολιομυελίτιδας (GPEI) το 1988. Από το 2013, η GPEI κατάφερε να μειώσει τον επιπολασμό της πολιομυελίτιδας σε παγκόσμιο επίπεδο κατά 99%.

Η πολιομυελίτιδα είναι μια άκρως σοβαρή και δυνητικά θανατηφόρα μολυσματική ασθένεια. Δεν υπάρχει θεραπεία, αλλά υπάρχουν ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια. Η πολιομυελίτιδα μπορεί να προληφθεί μέσω εμβολιασμού. Το εμβόλιο αυτό μπορεί να γίνει πολλές φορές και προστατεύει ένα παιδί για όλη τη ζωή του.

Η στρατηγική για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας, επομένως, βασίζεται στην πρόληψη της μόλυνσης με την ανοσοποίηση κάθε παιδιού στον κόσμο, μέχρι να σταματήσει πλήρως η εκ νέου μετάδοσή της και ο κόσμος να δώσει οριστικό τέλος σε αυτήν.

Περισσότερα ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ