Προσοχή: Ποιοι απεργούν σήμερα

Εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση, φοιτητές και συνδικάτα εργαζομένων βγαίνουν σήμερα στους δρόμους της Αθήνας, με τις έξι συνολικά πορείες που έχουν προγραμματιστεί, να ξεκινούν από τις 11 το πρωί και να ολοκληρώνονται το βράδυ.

Στους τριακόσιους της Βουλής περνάει σήμερα η απόφαση για την ψήφιση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, με την Αθήνα να βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό από το πρωί, καθώς οι ενώσεις των εργαζομένων κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει πριν από περίπου δύο μήνες, ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Από το πρωί ωστόσο, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και οι φοιτητές θα είναι οι πρώτοι που θα πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο.

Στις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα ανοίξουν τον χορό των κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας, αφού έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο που θα ξεκινήσει από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη και θα περάσουν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατεύθυνση τα υπουργεία Εσωτερικών, στη Σταδίου και διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Βασιλίσσης Σοφίας. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει νέα 24ωρη απεργία, με κύριο αίτημα την απόσυρση του άρθρου 179 που δίνει τη δυνατότητα σε δήμους να συνάπτουν συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.

Στις 12 οι φοιτητές θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια, διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες αλλαγές στην Παιδεία. Στην συγκέντρωση έχουν καλέσει οι φοιτητικοί σύλλογοι Φιλοσοφικής, Ιστορικού- Αρχαιολογικού, ΠΤΔΕ, ΤΕΑΠΗ, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ. Τοπογράφων, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ. Μηχανικών, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ, ΣΔΟΚΕ του ΠΑΔΑ και ΑΣΚΤ.

Το απόγευμα, την σκυτάλη παίρνουν τα συνδικάτα των εργαζομένων, που διαμαρτύρονται για τις τροποποιήσεις στις σχέσεις εργασίας και έχουν προγραμματίσει τέσσερις πορείες διαμαρτυρίας στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Πέμπτης, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας έχει καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος στις 17.00. Η ΑΔΕΔΥ στις 18.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία επίσης στις 18:00 στην πλατεία Κολοκοτρώνη και το ΠΑΜΕ στις 18.30 στα Προπύλαια.

Τα συνδικάτα των εργαζομένων έχουν στην προμετωπίδα των αιτημάτων τους, την απόσυρση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που αφορούν: Στον περιορισμό της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων και την ενίσχυση των επιχειρησιακών, την εξαίρεση επιχειρήσεων από το πεδίο εφαρμογής των κλαδικών, την δυνατότητα σύναψης τοπικών συμφώνων απασχόλησης, την δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου για την καταγραφή των συνδικαλιστικών οργανώσεων, την καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την λήψη αποφάσεων και την αυστηροποίηση των προϋποθέσεων προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

news247

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ