ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Ψηφίζεται το Νομοσχέδιο μείωσης μισθών στον Ιδιωτικό Τομέα και εργασιακού Μεσαίωνα #ΒΟΥΛΗ #VOULI

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση για το νομοσχέδιο επικαλείται ως επιστημονική βάση την αξιολόγηση των επιπτώσεων του αναπτυξιακού νομοσχεδίου από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) –

ΤΙ ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ;

α) θα υπάρξει μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ως άμεση επίδραση των αντεργατικών διατάξεων και

β) θα μειωθεί το ποσοστό κάλυψης των εργαζομένων από συλλογικές συμβάσεις...

EHp-N4UW4AAprRg

Aποσπάσματα από την έκθεσης της ΤτΕ:

• Το Διάγραμμα 1 απεικονίζει τη δυναμική επίδραση μιας μόνιμης μείωσης της απόκλισης των πραγματικών μισθών στον ιδιωτικό τομέα από την παραγωγικότητα της εργασίας (wage mark-up) κατά 1 ποσ. μονάδα. Η άμεση επίδραση (first order effect) είναι η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, η οποία δημιουργεί κίνητρα για τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τη ζήτηση εργατικού δυναμικού και να μεταφέρουν εργατικό δυναμικό από την παραοικονομία στις δραστηριότητες του επίσημου τομέα. (σ. 4)

• «Υπερβάλλουσα κάλυψη» (excess coverage) των συλλογικών συμβάσεων: Ο δείκτης αυτός αποτυπώνει τη διαφορά μεταξύ του ποσοστού κάλυψης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και του ποσοστού συμμετοχής των εργαζομένων σε συνδικαλιστικές οργανώσεις (σε ποσοστιαίες μονάδες). Η εισαγωγή ρητρών εξαίρεσης στις συλλογικές συμβάσεις, η δυσκολότερη προσφυγή σε διαιτησία κατά τη διαδικασία συλλογικής διαπραγμάτευσης και η ενίσχυση της διαφάνειας στη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων και οργανώσεων εργοδοτών θα έχουν μειωτική επίδραση στο ποσοστό κάλυψης των συλλογικών συμβάσεων. (σ. 6-7).

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Ψηφίζεται το Νομοσχέδιο μείωσης μισθών στον Ιδιωτικό Τομέα και εργασιακού Μεσαίωνα #ΒΟΥΛΗ #VOULI

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ