ΕΚΤΑΚΤΟ -Τουρκικά στρατεύματα επιτέθηκαν σε θέσεις του συριακού στρατού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA της Συρίας αναφέρει ότι τα τουρκικά στρατεύματα και οι συμμαχικοί μαχητές τους επιτέθηκαν σε στρατιωτικές θέσεις του συριακού στρατού έξω από την πόλη Tal Tamr.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους επιτέθηκαν στα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα στη βορειοανατολική Συρία την Πέμπτη, σκοτώνοντας άγνωστο αριθμό στρατιωτών, ενώ επίσης συγκρούστηκαν με Κούρδους, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων στη Δαμασκό και μια ομάδα παρακολούθησης πολέμου.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι πέντε Τούρκοι στρατιωτικοί τραυματίστηκαν γύρω από τη συριακή συνοριακή πόλη Ras al Ain σε επίθεση που διεξήχθη την Πέμπτη από το YPG, αφότου οι Κούρδοι πολιτοφυλακές κατηγόρησαν την Άγκυρα ότι επιτέθηκε στην περιοχή.

Η επίθεση διεξήχθη με αεροσκάφη, όλμους και ελαφριά όπλα, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου, προσθέτοντας ότι οι τουρκικές δυνάμεις ανταπέδωσαν τις επιθέσεις ευρισκόμενες σε αυτοάμυνα.

Οι μάχες υπογράμμισαν τους κινδύνους της βίας, καθώς πολλές και συχνά αντίθετες ένοπλες δυνάμεις σπρώχνουν για νέες θέσεις στις σφικτές συνοικίες της βορειοανατολικής ζώνης των συνόρων.

Το πιο ανησυχητικό είναι η προοπτική μιας σύγκρουσης μεταξύ των δυνάμεων της κυβέρνησης της Συρίας και εκείνων που υποστηρίζονται από την Τουρκία, μεταξύ των οποίων ισλαμιστές εξτρεμιστές εναντίον του Προέδρου Bashar Assad.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA της Συρίας δήλωσε ότι τα τουρκικά στρατεύματα και οι σύμμαχοι μαχητές τους επιτέθηκαν σε θέσεις του συριακού στρατού έξω από την πόλη Tal Tal. Τα συριακά στρατεύματα ανταπέδωσαν και υπέστησαν «απώλειες (μάρτυρες) και τραυματίες» ανέφερε το πρακτορείο, χωρίς να δίνει περαιτέρω στοιχεία.

Η αναφερθείσα επίθεση στις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας πραγματοποιήθηκε στο χωριό Kozliya στις άκρες αυτής της ζώνης τουρκικής κατοχής.

Οι μαχητές που υποστηρίζονται από την Τουρκία κατέλαβαν επίσης το κοντινό χωριό Manajeer σε συγκρούσεις με τις κουρδικές δυνάμεις, ανέφερε το πρακτορείο SANA. Πολέμησαν με τους Κούρδους μαχητές σε άλλα δύο κοντινά χωριά, “χρησιμοποιώντας βαριά όπλα”, δήλωσε ο Μουσταφά Μπάλι, εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων . Είπε ότι η SDF θα υπερασπιστεί τον εαυτό της.

haaretz.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ