16/09/2021

Ο Ερντογάν θα ζητήσει την έκδοση του ηγέτη των Κούρδων μαχητών από τις ΗΠΑ

Συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση της Τουρκίας (TRT) έδωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας για τη Συρία, τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και τις σχέσεις όπως διαμορφώνονται πλέον με ΗΠΑ και Ρωσία μετά τις δύο συνθήκες εκεχειρίας.

«Εμείς μετατρέψαμε τον διάδρομο τρομοκρατίας, σε διάδρομο ειρήνης», είπε και πρόσθεσε: «Περιμένουμε ακόμη μία εβδομάδα. Όταν λήξουν οι 150 ώρες, τότε θα ξεκινήσει για τις δυνάμεις μας η περίοδος να αναλάβουν δράση. Και μετά, σε Ανατολή και Δύση, και οι δύο πλευρές θα πραγματοποιούμε περιπολίες. Υπάρχει εκεί και το Μανμπίτς. Είχαν πει ότι θα άδειαζαν το Μανμπίτς μέσα σε 90 ημέρες. Οι ΗΠΑ που το είπαν, δεν το έκαναν».

«Εμείς δεν είμαστε εχθροί των Κούρδων. Εκείνοι είναι αδέρφια μας. Το πρόβλημα μας είναι με τους τρομοκράτες. Εμείς ήρθαμε για ανοικοδόμηση και αποκατάσταση όχι για να γκρεμίσουμε», τόνισε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ειλικρινής όταν μιλάει μαζί του. «Μου έχει συμπεριφερθεί με ειλικρίνεια μέχρι σήμερα», είπε και επιβεβαίωσε ότι στις 13 Νοεμβρίου θα πάει στην Αμερική να τον συναντήσει, μετά και την άρση των κυρώσεων. Αλλά «θα του δείξω πάλι και την επιστολή που μας έστειλε», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο άλλος στόχος του ταξιδιού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ είναι, μετά τη συμφωνία στη Συρία, να ζητήσει την έκδοση του ηγέτη των Κούρδων μαχητών με το κωδικό όνομα Μαζλούμ. Έδωσε μάλιστα σήμερα εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης της χώρας του να ζητήσει την έκδοσή του, όπως δήλωσε.

«Η Γερμανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ πραγματοποιούν συνομιλίες με τα ηγετικά στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο τρομοκράτης με το ψευδώνυμο Μαζλούμ καταζητείται με κόκκινο δελτίο. Οι ΗΠΑ πρέπει να μας τον παραδώσουν» είπε ο Ερντογάν.

Αφού σημείωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής οι οποίες είναι στρατηγικός εταίρος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, διασφάλισαν στην ‘τρομοκρατική οργάνωση’ πάνω από 30 χιλιάδες φορτηγά γεμάτα με όπλα και εξοπλισμούς είπε: «Θέλουμε την εκκαθάριση των βαρέων όπλων στη Συρία ταχύτατα ή την παράδοση αυτών στην Τουρκία. Άλλωστε είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ. Να δώσουν σε μας αυτά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ