19/09/2021

Μ. Βρετανία: Την Τρίτη η ψηφοφορία για πρόωρες εκλογές

Επιστολή στον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, λέγοντας ότι θα δώσει στη Βουλή άλλη μία ευκαιρία να ψηφίσει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit και να ολοκληρώσει τη διαδικασία μέχρι τις 6 Νοεμβρίου, αλλά ταυτόχρονα θα καταθέσει αίτημά για γενικές εκλογές, το οποίο αναμένει να ψηφιστεί την Τρίτη έστειλε ο Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με τον Τζόνσον, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να δώσει μια μικρή αναβολή στο Brexit, μέχρι τις 15 ή τις 30 Νοεμβρίου.

Σε συνέντευξη του δήλωσε ότι θα δώσει περισσότερο χρόνο στους βουλευτές να συζητήσουν το νομοσχέδιο για το Brexit, μόνο εάν συμφωνήσουν στη διεξαγωγή εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου, και προέτρεψε το κόμμα των Εργατικών να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόσκληση.

«Eίχαμε τρεισήμισι χρόνια να το συζητήσουμε αυτό. Είμαστε πολύ λογικοί, λέμε δηλαδή ότι εάν θέλετε περισσότερο χρόνο μπορείτε να τον έχετε αλλά προϋπόθεση είναι να συμφωνήσουμε ότι πάμε σε εθνικές εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου γιατί διαφορετικά δεν πιστεύω ότι οι πολίτες αυτής της χώρας θα πιστέψουν ότι θα το κάνουμε ακριβώς γιατί έχουν περάσει 3,5 χρόνια που αποτυγχάνουμε, οπότε ας το κάνουμε, ας φύγουμε απο την ΕΕ» τόνισε ο Τζόνσον.

.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ql6tUluR8WY&w=711&h=400]

.

Οι Εργατικοί έχουν δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι θα στηρίξουν τις πρόωρες εκλογές μόνο εφόσον βεβαιωθούν ότι ο Τζόνσον δεν θα βγάλει τη χώρα από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. «Βάλτε τη συμφωνία στο τραπέζι και πάμε σε εκλογές. Ζητάω εκλογές από τότε που έγιναν οι τελευταίες γιατί οι χώρα τις χρειάζεται προκειμένου να αντιμετωπίσει τα θέματα των κοινωνικών ανισοτήτων, αλλά η συμφωνία δεν πρέπει να φύγει από το τραπέζι», δήλωσε ο Κόρμπιν.

Μόλις μία εβδομάδα πριν από την ημερομηνία της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, οι Βρυξέλλες φαίνεται ότι θα δώσουν την αναβολή που ζήτησε το Λονδίνο μολονότι ο Συντηρητικός πρωθυπουργός επαναλαμβάνει ότι δεν την θέλει αλλά αναγκάστηκε να την ζητήσει.

euronews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ