Το μεγαλύτερο σύγχρονο υπόγειο νεκροταφείο του κόσμου εγκαινιάστηκε στην Ιερουσαλήμ (φωτογραφίες)

Το έργο Minharot Olam (μτφ. αέναες σήραγγες), το οποίο αποτελείται από μια σειρά από σήραγγες χιλιομέτρων με συνολικά 24.000 τάφους, θα αποτελέσει το κύριο σημείο ταφής στην πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ένα νέο τεράστιο υπόγειο σημείο ταφής εγκαινιάστηκε στο νεκροταφείο Har Menhot της Ιερουσαλήμ που αποτελείται από μια σειρά από σήραγγες μήκους 1,6 χιλιομέτρων και ύψους 16 μέτρων. Οι σήραγγες έχουν συνολικά 24.000 τάφους.
jerusalem underground cemetery1
Το έργο για το υπόγειο νεκροταφείο, το οποίο ονομάζεται Minharot Olam, το οποίο μπορεί να μεταφραστεί ως “αέναες σήραγγες”, ξεκίνησε το 2012, λόγω της μεγάλης έλλειψης χώρου ταφής στο Har Hamenuchot, το μεγαλύτερο νεκροταφείο της πόλης. Για πολλά χρόνια, οι ταφές στην Ιερουσαλήμ γίνονταν σε μαυσωλεία ή σε τάφους δύο επιπέδων ως αποτέλεσμα της έλλειψης χώρου.
jerusalem underground cemetery2
Μέσα από τις ίδιες τις ταφικές σήραγγες, οι επισκέπτες θα μπορούν είτε να πάνε με τα πόδια είτε με ηλεκτρικά οχήματα που θα διατεθούν. Οι τοποθεσίες των τάφων θα εμφανίζονται σε μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου για να διευκολύνουν τις οικογένειες να τους βρουν.
jerusalem underground cemetery3
jerusalem underground cemetery4
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=XXh7A1zu2tk&w=711&h=400]
.
Πηγή: haaretz.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ