Συρία: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Tel Abyad -Τουλάχιστον 13 νεκροί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν στη συριακή πόλη Tel Abyad στα σύνορα με την Τουρκία, μετά από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε αγορά, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το Tel Abyad είναι μία από τις δύο μεγάλες συνοριακές πόλεις που αποτέλεσαν την πρώτη εστία της διασυνοριακής επίθεσης της Τουρκίας τις τελευταίες εβδομάδες για να καταλάβει έδαφος από την κουρδική πολιτοφυλακή στη βόρεια Συρία.
Η κυβέρνηση της Τουρκίας έσπευσε να κατηγορήσει το κουρδικό YPG και το PKK για την “απάνθρωπη επίθεση”. Το Συριακό Παρατηρητήριο ανέφερε ότι οι φιλότουρκοι μαχητές και άμαχοι ήταν μεταξύ των νεκρών και τραυματιών από την έκρηξη.
Στην πόλη έγιναν μερικές από τις μεγαλύτερες μάχες από τότε που ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε την εισβολή του τον περασμένο μήνα στη βορειοανατολική Συρία ενάντια στο YPG, το οποίο επί σειρά ετών ήταν σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ