ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

03ded cigaretteΟ Νόμος, ο οποιοσδήποτε Νόμος δεν μπορεί να υπεισέρχεται στην σφαίρα της ιδιωτικότητας και να θέλει να επιβάλλει ατομικές επιλογές και να ρυθμίζει ως την τελευταία λεπτομέρεια τον τρόπο ζωής του πολίτη. Παρ’ εκτός φυσικά και περιορίζει αυτή η επιλογή τα νόμιμα δικαιώματα άλλων πολιτών.
 Ούτε η αντίληψη περί ορθού και κανονικότητας που μπορεί να έχει κάποιος να μετουσιώνεται σε ανελεύθερεςαντιδημοκρατικές πολιτικές και να θεσπίζει καταναγκαστικούς μηχανισμούς για κάποιο άλλο μέρος της κοινωνίας, που κάνει διαφορετικές επιλογές.
Ας σοβαρευτούμε όλοι κάποτε, και ας σεβόμαστε τις επιλογές του άλλου, όποιες και αν είναι αυτές, με τις οποίες μπορεί να διαφωνούμε μάλιστα έντονα, αρκεί αυτές να μη μας βλάπτουν άμεσα ή δημιουργούν υπέρμετρη βλάβη στο κοινωνικό σύνολο. Η Πολιτεία δικαιούται πιθανόν να θεσπίσει κίνητρα ή αντίστοιχα αντικίνητρα, αλλά πρέπει να αποφεύγει τις επιβολές.
Έτσι,μπορεί και θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΣΥΓΧΡΩΤΙΣΜΟΣ ΕΊΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ, πχ. μέσα μεταφοράς, νοσοκομεία, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες-στις αίθουσες αναμονής, κλπ. ΟΧΙ όμως ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ Η ΣΥΝΕΥΡΕΣΗ ΕΊΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΉ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ-ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ, π.χ καφενείο, καφετέρια, μπαρ,ταβέρνα, κέντρο διασκέδασης, γραφεία που δεν έχουν συναλλαγές με το ευρύ κοινό, κλπ.
Αν θέλει το κράτος, μπορεί να θεσπίσει κίνητρα και αντικίνητρα, αλλά όχι να επιβάλλει. Αυτό δείχνει ροπή προς αυταρχισμό και προετοιμάζει για αύριο πολίτες ανελεύθερους, με ευλύγιστη μέση μπροστά στον φορέα της εξουσίας!!!-Ακόμη χειρότερα,σκέπτονται να καθιερώσουν τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό για την ενθάρρυνση του…ανώνυμου πληροφοριοδότη !
Ας μη εκπαιδεύουμε έτσι τον κόσμο, ας μην τον εμποτίζουμε με αυτήν την νοοτροπία, γιατί-αν ο μή γένοιτο-μας «κατσικωθεί» ξανά καμιά δικτατορία, το πιο δύσκολο έργο της θα είναι να ξεδιαλέξει τους πιο πρόθυμους συνεργάτες της από τα εκατομμύρια προθύμων που θα συνωστίζονται στα αστυνομικά τμήματα να προσφέρουν τις…’υπηρεσίες”τους. Και όλοι θα το κάνουν για <<το καλό της Πατρίδας και την σωτηρία  της κοινωνίας>>, εννοείται.!
Δεν υπάρχει χειρότερη προοπτική από αυτήν που ένα μέρος της κοινωνίας- ας είναι και πλειοψηφικό-φανατισμένο και πεπεισμένο για την ορθότητα των απόψεων του και επιλογών του -που μπορεί να είναι και ορθές,πραγματικά-, να εννοεί να επιβάλλει και στο υπόλοιπο μέρος της κοινωνίας αυτές του τις επιλογές…. Αυτό λέγεται φονταμενταλισμός,”χομεϊινισμός”, και οδηγεί σε δυστυχισμένες ανελεύθερες κοινωνίες.

Εκτιμώ ότι για την Κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία-πιθανόν και για άλλα εξουσιαστικά κέντρα- η όλη ιστορία,αυτή, πρόκειται για την από μέρους τους  επαλήθευση,”τεστάρισμα”,της “νομιμοφροσύνης” της (Ελληνικής) κοινωνίας….την διάθεση υποταγής της και τα περιθώρεια αντίδρασης σε νέες πιο καταπιεστικές μελλοντικές επιλογές και λήψη “αναγκαίων μέτρων”…!



KON MAR
k-magazino

ΔΗΜΟΦΙΛΗ