Τα είπε όλα ο Άσαντ για Ευρώπη-Ερντογάν: “Τον μισούν, αλλά τον θέλουν”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Άσαντ δήλωσε ότι είναι υποκρισία για τα ευρωπαϊκά έθνη να φοβούνται ότι η Άγκυρα θα στείλει πρόσφυγες στην Ευρώπη, αλλά να συνεχίζουν να υποστηρίζουν την τρομοκρατία στη Συρία.

Ο πρόεδρος της Συρίας εδωσε συνέντευξη στο RT, η οποία θα προβληθεί τη Δευτέρα.

Ο Σύρος ηγέτης ισχυρίστηκε ότι η πρωταρχική ανησυχία για την Ευρώπη δεν πρέπει να είναι οι Σύροι πρόσφυγες που ο Τπύρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί τώρα να απελευθερώσει στην Ευρώπη, αλλά οι «εκατοντάδες χιλιάδες» τζιχαντιστές με τους οποίους η Ευρώπη συμμάχησε.

Ο Ασάντ είπε ότι, ενώ ενδέχεται να υπάρχουν ορισμένοι εξτρεμιστές μεταξύ εκείνων που εγκατέλειψαν τη χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, η πλειονότητα των προσφύγων δεν αποτελούν σοβαρή απειλή, σε αντίθεση με τους σκληροπυρηνικούς τζιχάντιστές, οι οποίοι μπορεί να προδώσουν τους προστάτες τους.

“Ας υποθέσουμε ότι η αποστολή των Συρίων και άλλων προσφύγων είναι επικίνδυνη, το πιο επικίνδυνο για την Ευρώπη είναι να υποστηρίξει τους τρομοκράτες στη Συρία, αυτό είναι το πιο επικίνδυνο μέρος”, τόνισε.

Η σχέση μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας είναι αγάπη-μίσος, είπε ο Άσαντ. Σημείωσε ότι παρόλο που η ΕΕ “μισεί” τον Τούρκο ηγέτη, τα ευρωπαϊκά έθνη δεν μπορούν παρά να ακούσουν αυτά που έχει να πει.

“Στην πραγματικότητα, η σχέση μεταξύ του Ερντογάν και της ΕΕ είναι…”τον μισούν, αλλά τον θέλουν”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ