Όταν υπόδικοι κακούργοι εκβιάζουν, συκοφαντούν και διασύρουν έντιμους εισαγγελείς, δεν είναι «παρέμβαση στην δικαιοσύνη»;

img 2076Ανακοίνωση έβγαλε η ένωση δικαστών αναφορικά με τηλεφώνημα του βουλευτή Μάριου Σαλμά με το οποίο ζήτησε επίσπευση της δικής σε υπόθεση που τον αφορούσε. Μόλις πριν από λίγες ώρες, ο κύριος Σαλμάς έκανε συγκλονιστικές αποκαλύψεις αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis, ενώ, όπως αποδεικνύεται, ήταν ο υπουργός που έστειλε στον εισαγγελέα προς διερεύνηση τις πρακτικές της εταιρείας. Πολύ πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο. Είναι λίγο προβληματική λοιπόν η συγκυρία.

Ζήτησε λοιπόν ο κύριος Σαλμάς, όχι να τον αθωώσουν, αλλά να δικαστεί επιτέλους για υπόθεση που τον αφορά. Την ίδια στιγμή, υπόδικοι για βαρύτατα κακουργήματα εξαπολύουν εμετικές επιθέσεις σε εισαγγελείς, επιθέσεις που παραπέμπουν σε δολοφονία χαρακτήρων. Αναμένουμε λοιπόν επιτέλους, να δούμε μία ανακοίνωση και για αυτές τις επιθέσεις, που όχι μόνο είναι απείρως χειρότερες από το τηλέφωνο Σαλμά, αλλά παραπέμπουν στην Ιταλία της μαφίας, και την στοχοποίηση των ηρώων Φαλκόνε και Μπορσελίνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

«Καταγγέλθηκε από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ένωσής μας, κ. Χαράλαμπο Σεβαστίδη, Πρόεδρο του ΣΤ’ τμήματος Βουλευμάτων στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάριος Σαλμάς, χθες και ώρα 10.30’π.μ. με τηλεφωνική παρέμβασή του στο υπηρεσιακό τηλέφωνο κατά την ώρα της διάσκεψης του Τμήματος, ζήτησε από τον συνάδελφο, την επίσπευση εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης που τον αφορά. Όταν ο Πρόεδρος του Τμήματος τον ενημέρωσε ότι δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τον χειρισμό εκκρεμών υποθέσεων, τότε ο βουλευτής απάντησε σε έντονο ύφος. Όμοια παρέμβαση έγινε από τον βουλευτή και σε Εισαγγελέα.  Ο Πρόεδρος του ΣΤ’ τμήματος Βουλευμάτων κοινοποίησε εγγράφως την ίδια ημέρα το συμβάν τόσο στον Πρόεδρο όσο και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. 

Θα πρέπει να γίνει απολύτως σαφές ότι παρεμβάσεις σε δικαστικούς λειτουργούς πέρα από παράνομες είναι και ατελέσφορες. Ο δηλωμένος από πολιτικά πρόσωπα σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μοιάζει πολλές φορές κοινότυπος και υποκριτικός, όταν οι πράξεις τους και οι ενέργειές τους απέχουν πολύ από τις διακηρύξεις τους. Η Ένωση προτρέπει κάθε Δικαστή και Εισαγγελέα να καταγγέλλει άμεσα τέτοιες συμπεριφορές που προσβάλουν την Δημοκρατία, την Συνταγματική διάκριση των εξουσιών και τον θεσμό που υπηρετούμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ