Τυφώνας Κακλαμάνης έκανε φύλλο και φτερό τον Πρετεντέρη. Από σκοτεινά υπόγεια τα ονόματα που ακούγονται για την θέση του ΠτΔ.

Προφανώς ο Γιάννης Πρετεντέρης πίστευε ότι θα μπορούσε να παγιδεύσει τον Νικήτα Κακλαμάνη αναφορικά με το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όμως ο κύριος Κακλαμάνης απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι είναι η ενσάρκωση της πολιτικής αξιοπρέπειας, αρετή που απεχθάνονται σε κάποια σκοτεινά υπόγεια όπου εξυφαίνονται κάθε είδους πραγματικές σκευωρίες κατά της πατρίδας.
Ο Κακλαμάνης λοιπόν δεν μάσησε τα λόγια του και έκανε φύλλο και φτερό τις όποιες προθέσεις του δημοσιογράφου…
“Πετυχημένη η θητεία Παυλόπουλου, να τον επανεκλέξουμε”.
Την υποστήριξή του στην επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας διατύπωσε με σθεναρό τρόπο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο ΘΕΜΑ 104.6 (Γιάννης Πρετεντέρης).
Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «όταν έχεις έναν άνθρωπο, που ιδεολογικά προέρχεται από την παράταξή σου και μπορείς να τον εκλέξεις με 240 ψήφους, δεν χρειάζεται να ψάχνεις γι’ άλλον». Και επισήμανε με νόημα ότι μπορεί να υπάρξει τέτοια ευρεία πλειοψηφία, δεν μπορούμε να πάμε σε τρίτη ψηφοφορία για να βγάλουμε Πρόεδρο.
Χαρακτήρισε δε «απολύτως επιτυχημένη τη θητεία» του κ. Παυλόπουλου. Υπογράμμισε δε ότι δεν ξέρει πού θα βρισκόταν η Ελλάδα εάν το καλοκαίρι του 2015 δεν ήταν στην Προεδρία της Δημοκρατίας ο κ. Παυλόπουλος
«Από τα ονόματα που κυκλοφορούν για τη θέση του Προέδρου κανένα δεν υπερτερεί σε οτιδήποτε του κ. Παυλόπουλου» τόνισε επίσης ο κ. Κακλαμάνης, διευκρινίζοντας ότι δεν τον ενοχλεί που έχει προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα αναφέρθηκε εμμέσως, χωρίς να πει ονόματα, σε δύο γυναικείες υποψηφιότητες, που ακούγονται για την Προεδρία: της κυρίας Δαμανάκη, λέγοντας ότι προέρχεται από την κεντροαριστερά και της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, για την οποία είπε ότι ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ήταν υπέρ της υπογραφής του διατάγματος με το οποίο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης τον περασμένο Ιούνιο.
Ο κ. Κακλαμάνης εξέφρασε την άποψη ότι στην Προεδρία της Δημοκρατίας πρέπει να είναι ένα πολιτικό πρόσωπο. «Πρέπει να μπορεί να βάζει τα θέματα, όπως η επιστροφή των Μαρμάρων» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο δικός μας πρόεδρος «δεν είναι ο πρόεδρος της Σλοβενίας».
Όσον αφορά τέλος στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι στην Ελλάδα δεν έχει καταγραφεί ποτέ ο ακριβής αριθμός των προσφύγων, μεταναστών και εκτίμησε ότι πρόκειται για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, για τους οποίους πρέπει να μιλήσουμε στην Ευρώπη, όταν γίνεται συζήτηση για πόσο πληθυσμό μπορεί να σηλώσει η χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ