19/09/2021

Οικογένειες αυτοκτονούν στην Τουρκία λόγω χρεών

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν πλέον οι αυτοκτονίες στην Τουρκία λόγων χρεωμένων νοικοκυριών, οδηγώντας το υπουργείο Εσωτερικών σε λήψη μέτρων για την απάλειψη του φαινομένου.

Μετά τη μαζική αυτοκτονία άλλης μία οικογένειας σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ανακοίνωσε ότι την Τρίτη 19 Νοεμβρίου θα συνέλθουν οι αρμόδιοι φορείς, ώστε να εκτιμήσουν την κατάσταση και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.
Από τις αρχές του μήνα 3 οικογένειες, προκειμένου να απαλλαγούν από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, έχουν βάλει τέλος στη ζωή των μελών τους με κυάνιο, που έχουν αγοράσει από το ίντερνετ. Μάλιστα το τελευταίο 24ωρο η δημοφιλέστερη αναζήτηση στο τουρκικό google είναι η φράση «από που αγοράζει κανείς κυάνιο» και στο twitter το hashtag «κυάνιο».
Σήμερα τα ξημερώματα μία τριμελής οικογένεια, ανάμεσά τους και το 6χρονο παιδί τους, βρέθηκαν νεκροί στο διαμέρισμά τους στη συνοικία Μακρυχώρι. Όπως έγινε γνωστό από τις ανακριτικές αρχές, η οικογένεια είχε πολλά χρέη και το κυάνιο χορήγησε ο πατέρας της οικογένειας πρώτα στη γυναίκα και το παιδί τους και έπειτα αυτοκτόνησε και ο ίδιος.
Το πρώτο περιστατικό αυτοκτονίας με κυάνιο είχε καταγραφεί πάλι στην Κωνσταντινούπολη και το δεύτερο στην Αττάλεια.
sigmalive

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ