16/09/2021

Novartis_Gate: Η συνωμοσία καταρρέει – Επί Ράικου προτάθηκε στον Μανιαδάκη να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας!

Και επί των ημερών της Ελένης Ράικου, στην εισαγγελία διαφθοράς, υπήρχε «δυσπιστία» ως προς τον πραγματικό ρόλο που είχε διαδραματίσει ο Νίκος Μανιαδάκης στο σκάνδαλο της Novartis.

Toυ είχε μάλιστα από τότε προταθεί να συνεργαστεί με τη Δικαιοσύνη για να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης. Του είχε δηλαδή από τότε προταθεί να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας.

Το ομολογεί ο ίδιος ο κ. καθηγητής στην τελευταία κατάθεση που έχει δώσει στη Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα πριν από ένα μήνα (17 Οκτωβρίου) στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγο, Ευάγγελο Ζαχαρή, στο πλαίσιο της έρευνας για τους δικονομικούς χειρισμούς της Ελένης Τουλουπάκη σχετικά με τη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis. 

5dd26ebc825e6314f97484d4

Όπως μάλιστα παραδέχεται στην επίμαχη κατάθεση σε συνάντηση που είχε και με τους τρεις τότε επίκουρους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, Ελευθεριάνο, Τριανταφύλλου και Σέβη, είχε και τότε επιχειρήσει να διαφύγει «πουλώντας» τεχνογνωσία, αλλά ο τρεις επίκουροι της τότε εισαγγελέως διαφθοράς, Ελένης Ράικου, του είχαν ξεκαθαρίσει ότι η εισαγγελία διαφθοράς «υποστηρίζεται από τεχνικούς συμβούλους».

«Και μου είπαν περαιτέρω ότι θα ήθελαν από εμένα να καταθέσω εάν έχω δει ή αν έχει πέσει στην αντίληψη μου διακίνηση παράνομου χρήματος προς πολιτικά πρόσωπα ή γενικότερα σε οποιοδήποτε πρόσωπο», καταθέτει επί λέξει ο Νίκος Μανιαδάκης πλήττοντας ο ίδιος το αφήγημα του για τις δήθεν πιέσεις που του άσκησε αργότερα η επόμενη εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. 

Καθώς όπως προκύπτει από τα ίδια του τα λόγια ο ρόλος του ήταν υπό διερεύνηση από την εποχή της Ελένης Ράικου και ουδείς από τους εισαγγελείς διαφθοράς που μίλησαν μαζί του, και τότε και μετά, δεν τον ήθελαν για την… τεχνογνωσία του. 

Η συνάντηση στην οποία αναφέρεται στην κατάθεση του έγινε τον Μάρτιο του 2017 και φυσικά δεν επαναλήφθηκε με τα ίδια πρόσωπα γιατί η εισαγγελία διαφθοράς άλλαξε στο μεταξύ χέρια… 

5dd26f1e825e6314f8684e22

Και σε εκείνη την συνάντηση , όπως προκύπτει, ο κ. Μανιαδάκης προσπάθησε να… ξεγλιστρήσει μη καταθέτοντας επί της ουσίας , αλλά οι πρώην επίκουροι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, όπως και οι επόμενοι, δεν έδωσαν πίστη στα λόγια του. Γι αυτούς όμως που επίσης τον είχαν προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να μπλέξει δεν διέγνωσε καμία πίεση πίσω από το λεγόμενα τους. 

Το παραδέχεται ο ίδιος όταν καταθέτει ότι : 

«Στη συνάντηση αυτή μου προτάθηκε από τους τρεις ανωτέρω εισαγγελικούς λειτουργούς ( Ελευθεριάνο, Τριανταφύλλου,Στέβη) να συνεργαστώ με τις δικαστικές αρχές εννοώντας του ίδιους και να συνδράμω στην έρευνα τους. Ρώτησα διευκρινιστικά πως θα μπορούσα να συνεργαστώ κι αν ήθελαν από την πλευρά μου τεχνική βοήθεια , εννοώντας ως εμπειρογνώμονας να εξηγήσω την νομοθεσία, τους μηχανισμούς τιμολόγησης και να κάνω αναλύσεις όπως είχα κάνει την προηγούμενη περίοδο. Η απάντηση ήταν αρνητική. Μου ξεκαθάρισαν ότι η εισαγγελία διαφθοράς υποστηρίζεται από τεχνικούς συμβούλους και μου είπαν περαιτέρω ότι θα ήθελαν από εμένα να καταθέσω εάν έχω δει ή αν έχει πέσει στην αντίληψη μου διακίνηση παράνομου χρήματος προς πολιτικά πρόσωπα ή γενικότερα σε οποιοδήποτε πρόσωπο. Τους απάντησα ότι δεν υπάρχει αντικείμενο ούτε λόγος συνεργασίας υπό αυτές τις συνθήκες διότι δεν γνωρίζω κάτι σχετικό. Εκείνοι έδειξαν δυσπιστία στο πρόσωπο μου και μου είπαν ξανά να το ξανασκεφτώ και να επανέλθω σε είκοσι μέρες δεδομένου του ότι στο παρελθόν άνθρωποι όπως εγώ βρέθηκαν μπλεγμένοι στη συνέχεια αντίστοιχων ερευνών όταν αυτές προχώρησαν δεδομένου ότι πολλές φορές άνθρωποι δύναται έμμεσα να εμπλακούν σε παράνομες πράξεις χωρίς απαραίτητα να το έχουν αντιληφθεί και στο βαθμό που θα συνεργαζόμουν με τις αρχές θα μπορούσα να τύχω ευνοικότερης αντιμετώπισης από την πλευρά του νόμου. Η απάντηση μου και πάλι ήταν αρνητική. Ξεκαθάρισα ότι ουδέποτε έχει πέσει στην αντίληψη μου χρηματισμός οποιουδήποτε προσώπου, πλην των ανωτέρω εισαγγελέων την κα Ράικου δεν την συνάντησα ποτέ».  

5dd26f3c825e6314f97484d5

Πηγή Εγγράφου: Η ΑΠΟΨΗ

https://www.documentonews.gr/article/novartis-gate-h-synwmosia-katarreei-kai-epi-raikoy-protathhke-ston-maniadakh-na-ginei-prostateyomenos-martyras

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ