Θρήνος στην Κατερίνη: Πέθανε η λεχώνα που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ από λάθος αντιβίωση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η άτυχη 29χρονη είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς μετά την χορήγηση αντιβίωσης στην οποία ήταν αλλεργική.

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, η διοικήτρια του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, η νεαρή μητέρα πέθανε σήμερα το πρωί.
Για το περιστατικό έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση.
Η νεαρή γυναίκα έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης που είχε μιλήσει στο OPEN, το αντιβιοτικό που της χορηγήθηκε της έφερε οξεία αλλεργική αντίδραση. Μέσα σε δέκα λεπτά η γυναίκα έπαθε ανακοπή.
Οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν ωστόσο ερωτήματα προκαλεί πώς ενώ η γυναίκα είχε ενημερώσει για την αλλεργία της σε συγκεκριμένο αντιβιοτικό και αυτή είχε καταγραφεί στον φάκελό της, τής χορηγήθηκε άλλο φάρμακο αλλά της ίδιας «οικογένειας».
Το χρονικό της τραγωδίας
Η γυναίκα, σύμφωνα είχε γεννήσει στο νοσοκομείο Κατερίνης και λόγω της καισαρικής τομής στην οποία υποβλήθηκε, της χορηγήθηκε αντιβιοτικό φάρμακο στο οποίο ήταν αλλεργική.
Μέσα σε λίγη ώρα, ο οργανισμός της άρχισε να αντιδρά αρνητικά, με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή και να οδηγηθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Η 29χρονη διακομίστηκε εσπευσμένα από την Κατερίνη στη Θεσσαλονίκη όπου υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι υπέστη εγκεφαλικό οίδημα λόγω της αντίδρασης του οργανισμού της στο φάρμακο που της χορηγήθηκε.
Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοίνωσε στις 25 Νοεμβρίου ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης δόθηκε ήδη εντολή στον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (3η ΥΠΕ) Παναγιώτη Μπογιατζίδη να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το συμβάν.
Ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ επικοινώνησε ήδη με τον Διοικητή του Γ.Ν. Κατερίνης, ο οποίος ανέθεσε τη διενέργεια Ε.Δ.Ε. για το περιστατικό στον Διευθυντή Χειρουργικής του ΤΕΠ του νοσοκομείου.
Πηγή: newsbomb

ΔΗΜΟΦΙΛΗ