Ανταρκτική: Ταξίδι στο τελευταίο σύνορο του πλανήτη (βίντεο)

Ανταρκτική, το νοτιότερο σημείο του πλανήτη και το τελευταίο σύνορό του. Η πιο απομονωμένη ήπειρος του κόσμου μας, αποτελεί όνειρο ζωής για πολλούς.

Ένα ταξίδι στην Ανταρτική υπόσχεται μοναδικές εμπειρίες για όσους τυχερούς το πραγματοποιήσουν.

«Νιώθεις σαν εξερευνητής, αν και ταξιδεύουμε με ένα ωραίο και άνετο πλοίο. Όμως στην πραγματικότητα αυτό το ταξίδι είναι ένα όνειρο» λέει ένας Γερμανός τουρίστας. «Είναι απίστευτο. Αδιανότητο. Νιώθω ευτυχία που είμαι εδώ, νιώθεις πολύ μικρός» λέει μία Γαλλίδα.

Όσοι ταξιδιώτες αντέχουν καλούνται να περπατήσουν στην παγωμένη Ανταρκτική με τη βοήθεια έμπειρων συνοδών. Οι περισσότεροι δε λένε όχι σε αυτή τη μοναδική εμπειρία.

.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=cDJr_YeJzqw&w=711&h=400]

.

«Πολύς κόσμος έρχεται εδώ και βλέπει από κοντά τις επιστημονικές έρευνες για μία περιοχή που δεν έχουμε ακόμη πολλά στοιχεία» λέει η Άλισον Κιούζικ, βιολόγος.

«Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους επισκέπτες για την κλιματική αλλαγή και τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται λόγω αυτής» τονίζει η Βερένα Μεράλντι, διοργανώτρια επιστημονικών ερευνών.

«Είμαι επισκέπτρια και νιώθω ενοχές όταν θυμάμαι πως ήρθα με αεροπλάνο εδώ και παράλληλα ταξιδεύω και με πλοίο. Αν και καταναλώνει λιγότερα καύσιμα από άλλα μέσα και δεν υπάρχουν πλαστικά μπουκάλια, αφήνουμε ένα αποτύπωμα αρκετά σημαντικο» λέει μία Γαλλίδα.

«Ερχόμαστε γιατί θέλουμε να το δούμε και το κάνουμε όσο πιο υπεύθυνα μπορούμε» τονίζει μία γυναίκα από τη Νότια Αφρική.

Ένα ταξίδι από την Ελλάδα ή την Κύπρο για την Ανταρκτική προσφέρεται από τα πρακτορεία ταξιδίων σε τιμές άνω των 6.000 ευρώ και διαρκεί συνήθως 15 ημέρες.

euronews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ