Αγριεμένος στη Σύνοδο Κορυφής του NATO ο Ερντογάν -Το μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου στο αεροδρόμιο Άγκυρας κατά την αναχώρησή του για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “η Ελλάδα μπορεί να κάνει τα βήματά της”.

“Η Ελλάδα ας κάνει τα βήματά της. Κι εμείς έχουμε δικαίωμα να κάνουμε τα δικά μας. Θα κάνουμε κι εμείς τα δικά μας. Και ό,τι χρειαστεί θα κάνουμε. Και σε σχέση με αυτό το θέμα, δηλαδή αυτή τη στιγμή, το βλέπω και αυτό κατά μεγάλη πιθανότητα. Μπορεί και η Λιβύη ίσως να αποσύρει τον Πρέσβη της λόγω απέλασης. Αυτή τη στιγμή εκείνοι συνομιλούν με τον Πρέσβη, κατ’ αυτούς λένε κάποια πράγματα. Χθες έμαθα ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζήτησε να συναντηθεί με εμάς. Εκεί ασφαλώς στο επίπεδο αυτής της συνάντησης θα τα συζητήσουμε όλα αυτά με τον ίδιο. Να το γνωρίζει ολόκληρο το έθνος μου αυτό”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η Ελλάδα, η Αίγυπτος και από την άλλη πλευρά η Κύπρος, δεν μπορούν ποτέ να επηρεάσουν το βήμα που έκανε η Τουρκία με τη Λιβύη. “Από εδώ και στο εξής η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Νότια Κύπρος, ό,τι κάνουν οι τρεις τους, πλέον δεν μας επηρεάζουν. Εμείς συμφωνήσαμε γραπτώς με τη Λιβύη, υπογράψαμε. Και πιστεύω ότι θα περάσει κι από τη βουλή”.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε και στη Γαλλία και ότι ενδεχομένως θα ενοχληθεί από την τελευταία εξέλιξη στην ανατ. Μεσόγειο, αλλά δεν θα συζητήσει με κανέναν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας του.

«Η Γαλλία μπορεί να ενοχληθεί σοβαρά από το τελευταίο γεγονός στην ανατ. Μεσόγειο. Η συμφωνία με τη Λιβύη μπορεί να τους ενοχλήσει σοβαρά. Το βήμα που κάναμε αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα και της Λιβύης και της Τουρκίας. Και δεν συζητάμε μαζί σας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και αυτό θα τους το ξεκαθαρίσουμε. Δεν συζητάμε δικαιώματα που αποτελούν κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: ΚΥΠΕ / Άννα Ανδρέου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ