«Game of Thrones»: Η άσκηση των Ισραηλινών κομάντο στην Κύπρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ διενήργησαν αυτή τη βδομάδα μεγάλη άσκηση στην Κύπρο, εξομοιώνοντας τον πόλεμο σε βραχώδεις περιοχές του νησιού.

Σύμφωνα με τους «Times of Israel», μονάδες κομάντο των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) έλαβαν μέρος στην άσκηση «Game of Thrones» (=Παιχνίδι Εξουσίας) μαζί με μοίρες της Αεροπορίας.
cyprus israel askisi game of thrones1
Ο διοικητής της ταξιαρχίας κομάντο που ήρθε στην Κύπρο, Kobi Heller, δήλωσε ότι η άσκηση ήταν σημαντικό τεστ για τη μονάδα που σχηματίστηκε το 2015, καθώς προσομοίωσε μεγάλη ποικιλία αποστολών και σεναρίων, ενώ έχει αποδειχθεί η ωρίμανση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ειδικών δυνάμεων.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=w22I9qrtJ3Y&w=693&h=450]
.
Αυτή ήταν η τέταρτη άσκηση του ισραηλινού στρατού στην Κύπρο τα τελευταία τρία χρόνια, μετά από αμυντική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.
Η άσκηση επικεντρώθηκε στην καταπολέμηση «ενός νέου και άγνωστου εδάφους που εξομοιώνει τη μάχη στη βόρεια αρένα», σύμφωνα με ανακοίνωση των IDF και με παράδειγμα τον Λίβανο και τη Συρία.
cyprus israel askisi game of thrones2
Στα θέματα της άσκησης περιλήφθηκαν γρήγορες νυχτερινές επιδρομές με έμφαση τον πόλεμο σε ορεινό, πυκνό και πολύπλοκο έδαφος, επιθέσεις στην υποδομή του εχθρού, στενή αεροπορική υποστήριξη, παροχή εξοπλισμού αεροπορικώς, αργό ανεφοδιασμό ελικοπτέρων, διάσωση πιλότων και εκκένωση θυμάτων.
cyprus israel askisi game of thrones3
cyprus israel askisi game of thrones4
cyprus israel askisi game of thrones5
Πηγή: Philenews/timesofisrael

ΔΗΜΟΦΙΛΗ