Μουσείο για μεθυσμένους! (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χθες το βράδυ, κάποιοι πέρασαν πολύ καλά. Τόσο καλά, που δεν θυμούνται τίποτα.

Αυτό είναι το θέμα του μουσείου για το hangover στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Παρουσιάζει αληθινά παθήματα μετά από μεθύσι και δημιουργεί στον επισκέπτη την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ.

«Θέλαμε να συγκεντρώσουμε αντικείμενα που κόσμος έχει ξυπνήσει και δεν θυμάται πού τα βρήκε. Και μαζί τις ιστορίες που τα συνοδεύουν. Οι επισκέπτες ταυτίζονται, γελάνε και φεύγουν από δω χαρούμενοι», λέει η συνιδρύτρια του μουσείου Ρομπέρτα Μίκελιτς.

Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες του μουσείου είναι νεαρής ηλικίας.

«Η ιδέα γεννήθηκε από μια συζήτηση με φίλους σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ στα πάρτι. Ένας φίλος μας διηγήθηκε ότι ξύπνησε και βρήκε στην τσέπη του ένα πετάλι από ποδήλατο. Κι όπως τον άκουγα σκέφτηκα, γιατί να μη φτιάξουμε ένα μουσείο συλλέγοντας τα αντικείμενα και τις αντίστοιχες ιστορίες, που θα αναπαριστούν με χιουμοριστικό τρόπο αυτές τις μεθυσμένες νύχτες και το hangover της επόμενης μέρας», εξηγεί ο συνιδρυτής του μουσείου Ρίνο Ντουμπόκοβιτς.

.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4O_ryBVFDZ0&w=711&h=400]

.

Εκτός από την κωμική πλευρά της μέθης, οι ιδιοκτήτες σκοπεύουν στο μέλλον να επικεντρωθούν και στους κινδύνους από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, που ευθύνεται για έναν στους τέσσερις θανάτους στις ηλικίες από 20 ως 39.

euronews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ