Απολύτως αυθαίρετες οι επιθετικές κινήσεις Ερντογάν στην Λιβύη. Καμιά συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τις τελευταίες ημέρες είχαν κυκλοφορήσει διαρροές προερχόμενες από την Τουρκία, σύμφωνα με τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έβλεπαν με θετικό μάτι τις κινήσεις Ερντογάν για εμπλοκή στην Λιβύη. Η επιχειρηματολογία των διαρροών ήταν ότι η κυβέρνηση της Λιβύης που ελέγχεται από τους ισλαμιστές, είχε εγκαθιδρυθεί και αναγνωριστεί με πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών, της Κλίντον συγκεκριμένα η οποία ήταν και απολύτως υπεύθυνη για το χάος που επικρατούσε στην χώρα. Με αυτό το σκεπτικό αναλυτές θεωρούσαν ότι οι κινήσεις του Ερντογάν και η προετοιμασία για στρατιωτική εισβολή προκειμένου να υπερασπιστεί την κυβέρνηση των ισλαμιστών, Είχαν την άτυπη στήριξη της Αμερικής.

Αυτό είναι απολύτως ψευδές. Παρά την στήριξη που φέρεται να χαίρει από τον Τραμπ ο Ερντογάν, δεν υπάρχει οποιαδήποτε περίπτωση οι Ηνωμένες Πολιτείες όχι μόνο να στηρίξουν εμπλοκή της Τουρκίας στην Λιβύη, αλλά ακόμα και να μείνουν ουδέτερες. Είναι δεδομένο ότι για την Λιβύη η Αμερική βλέπει θετικά τις πρωτοβουλίες του προέδρου της Αιγύπτου, γι’ αυτό το λόγο και δεν έχουν αποπειραθεί να στηρίξουν το καθεστώς που η κυβέρνηση Ομπάμα εγκαθίδρυσε.

Συνεπώς, οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια του Ερντογάν όχι μόνο δεν θα βρει συμφωνία στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντίθετα θα τις βρει απέναντι του.

Σε περίπτωση μάλιστα που ο εθνικός στρατός της Λιβύης επικρατήσει και ανατρέψει την παρούσα κυβέρνηση, οι Ηνωμένες Πολιτείες προτίθενται να αναγνωρίσουν το μεταβατικό σχήμα που θα προκύψει από μία τέτοια εξέλιξη. Κρατήστε το αυτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ