Ο θλιβερός λόγος που οι ηλικιωμένες στην Ιαπωνία προτιμούν να φυλακιστούν.

Ένα νέο τρόπο για να αποφύγουν την μοναξιά φαίνεται ότι βρίσκουν οι ηλικιωμένες ανύπαντρες γυναίκες στην Ιαπωνία. Μόνο που αυτός είναι ιδιαίτερα θλιβερός, καθώς προτιμούν να μπουν στη φυλακή.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, το NHK, με περισσότερες από 4 εκατ. ηλικιωμένες γυναίκες να ζουν μόνες τους στην Ιαπωνία (σ. διπλάσιες από τους άνδρες), οι μεγαλύτερες εξ αυτών έχει γίνει πλέον σύνηθες να βρίσκουν κατάλυμα, συντροφικότητα και ιατρική φροντίδα πίσω από τα κάγκελα.

Στη φυλακή Κασαμάτσου μάλιστα, το 1/5 των περισσότερων από 300 φυλακισμένων γυναικών είναι τουλάχιστον 65 ετών, κάτι που αναγκάζει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να “υποχρεώνουν” μικρότερες σε ηλικία έγκλειστες να ασχολούνται με την φροντίδα τους.

“Ήμουν μόνη στο σπίτι. Ήταν σκληρό. Ένιωθα άσχημα και έκλαιγα” δήλωσε μια 76χρονη, η οποία κρατείται για δεύτερη φορά για κλοπή από κατάστημα. Μητέρα δύο παιδιών που ήταν πωλήτρια σε πολυκατάστημα, κατέληξε μόνη και έρημη όταν πέθανε ο άντρας της και αποξενώθηκε από τα παιδιά της. Στη φυλακή ακολουθεί θεραπεία για την άνοια και αποφεύγει, λόγω ηλικίας, την σκληρή δουλειά. Κάνει μόνο κάποιες ήπιες χειρωνακτικές εργασίες για να περάσει τον χρόνο της.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι αρχές υποστηρίζουν ότι πολλοί από τις ηλικιωμένες κρατούμενες επιλέγουν παραπτώματα όπως την κλοπή από κατάστημα για να ξεφύγουν από την μοναξιά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ