Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Επένδυση στην τριμερή Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ -Στις 7/1 ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στην Κύπρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύναμη σταθερότητας στην περιοχή, χαρακτήρισε την Κύπρο ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενημερώνοντας μέσω τηλεδιάσκεψης τους δημοσιογράφους για την επικείμενη περιοδεία του Υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, σε 5 ευρωασιατικές χώρες, με τελευταίο σταθμό την Κύπρο.

Σημείωσε ότι ο ρόλος της Κύπρου στην περιοχή αξιολογείται θετικά από τις ΗΠΑ και η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών θα επαναβεβαιώσει την πολύ ισχυρή σχέση που υπάρχει.

.

.

Τόνισε ότι ο Μάικ Πομπέο επενδύει στο τριμερές σχήμα Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, ενώ επανέλαβε τις αναφορές της ανακοίνωσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες για λύση του κυπριακού.

Η Κύπρος θα είναι ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας κι όπως αναφέρει η ανακοίνωση του State Department, «στις 7 Ιανουαρίου, ο Υπουργός θα μεταβεί στη Λευκωσία όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Εξωτερικών Χριστοδουλίδη για να επιβεβαιώσει την ισχυρή σχέση ΗΠΑ – Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σημειώνεται επίσης ότι ο κ. Πομπέο θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Ο Υπουργός Εξωτερικών θα επαναβεβαιώσει στους ηγέτες και των δύο κοινοτήτων τη συνεχιζόμενη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις κυπριακής ηγεσίας προσπάθειες υπό τη διευκόλυνση των Ηνωμένων Εθνών για την επανένωση της Κύπρου ως μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, σε συμφωνία με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», αναφέρεται.

ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ