"Ο κόσμος είναι πολύ πιο ασφαλής" λέει ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και αμερικανικές πόλεις τίθενται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δολοφονία Σολεϊμάνι έριξε το πρώτο ντόμινο;

Η Γαλλία έχει «άδικο» όταν υποστηρίζει ότι ο κόσμος έγινε «πιο επικίνδυνος» μετά τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμάνι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο.
Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN ζήτησε από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών να σχολιάσει τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα η Γαλλίδα υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αμελί ντε Μονσαλέν.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, η ντε Μονσαλέν είπε ότι σήμερα οι άνθρωποι ξύπνησαν «σε έναν πιο επικίνδυνο κόσμο» λόγω του κινδύνου «στρατιωτικής κλιμάκωσης» στη Μέση Ανατολή.
«Οι Γάλλοι απλώς έχουν άδικο στο θέμα αυτό. Ο κόσμος είναι πολύ πιο ασφαλής σήμερα. Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι Αμερικανοί στην περιοχή είναι πιο ασφαλείς σήμερα μετά τον θάνατο του Κασέμ Σολεϊμάνι», απάντησε ο Πομπέο.
Λίγο αργότερα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ έγραψε στο Twitter ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.
Ο τελευταίος κάλεσε την Τεχεράνη να αποφύγει κάθε αντίδραση (…!), με αφορμή τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε «μια σοβαρή κρίση εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων» και να επιδεινώσει την αστάθεια στην περιοχή. Παράλληλα, κάλεσε και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.
Την ίδια στιγμή στις αμερικανικές πόλεις
Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής έχουν τεθεί οι υπηρεσίες ασφαλείας στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και τη Βοστώνη, τρεις από τις μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ, για να ανταποκριθούν σε ενδεχόμενα αντίποινα του Ιράν, μετά τον φόνο του Κασέμ Σολεϊμάνι σε αεροπορικό πλήγμα στη Βαγδάτη.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε ότι η πόλη είναι μονίμως σε επιφυλακή για τρομοκρατικές επιθέσεις, δεδομένης της προϊστορίας της. «Πρέπει να θεωρήσουμε ότι η ενέργεια αυτή μας θέτει σε ντε φάκτο εμπόλεμη κατάσταση», είπε ο ντε Μπλάζιο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Σύμφωνα με το CNN, η αστυνομία της Βοστώνης παίρνει επιπλέον μέτρα μετά την εκτέλεση του Σολεϊμάνι, αυξάνοντας τις περιπολίες στην πόλη. Βέβαια, οι αρχές είναι καθησυχαστικές, καθώς αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κάποια «επουσιώδη απειλή» ενάντια στη Βοστώνη.
Παρομοίως, η αστυνομία του Λος Άντζελες δήλωσε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει την ασφάλεια των πολιτών.
…και στη Μέση Ανατολή
Η Ουάσινγκτον αποφάσισε να στείλει 3.000 με 3.500 επιπλέον στρατιώτες στην Μέση Ανατολή, για την ενίσχυση της ασφάλειας των αμερικανικών θέσεων στην περιοχή δήλωσαν σήμερα Αμερικανοί αξιωματούχοι. Μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι στρατιώτες θα ενωθούν με τους περίπου 750 στρατιώτες που εστάλησαν στο Κουβέιτ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Αυτά τα μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ανήκουν σε μια δύναμη ταχείας αντίδρασης της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας των ΗΠΑ, που τέθηκε σε επιφυλακή αμέσως μετά την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη, τόνισε ένας αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ