ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εμπλοκή της Ρωσίας στην Λιβύη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ, ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Ρωσία ενεργοποιείται ουσιαστικά στο πλευρό του στρατάρχη ερήμην της Τουρκίας.

Λίγες ώρες πριν ένα ρωσικό Τουπόλεφ που ανήκει στην πολεμική αεροπορία της Ρωσίας, απογειώθηκε από την ρωσική βάση στην Λατάκεια, πέταξε νοτίως της Κύπρου ώστε να αποφύγει οποιαδήποτε διέλευση από τον τουρκικό εναέριο χώρο, μπήκε στον εναέριο χώρο της Αιγύπτου και προσγειώθηκε στην Βεγγάζη. Στην βάση δηλαδή του στρατάρχη Χαφτάρ και του εθνικού Λιβυκού στρατού.

Δεν είναι το μόνο κρούσμα. Άλλο ένα Τουπόλεφ που ανήκει πάλι στην ρωσική πολεμική αεροπορία, πέταξε χθες επάνω από το Ιράκ, αποφεύγοντας κι αυτό τον τουρκικό εναέριο χώρο. Είναι γεγονός ότι η περιοχή έχει πάρει φωτιά. Όπως επίσης, η Ρωσία που έχει πατήσει γερά στην Συρία, δεν μπορεί να μείνει εκτός των τελευταίων εξελίξεων.

Η κατάσταση στην περιοχή έχει περιπλακεί αρκετά. Η Τουρκία αντιμάχεται τον εθνικό στρατό της Λιβύης στηρίζοντας τους ισλαμιστές, κλείνει όμως το μάτι στο Ιράν και στο Κατάρ. Παρότι παραμένει μέλος της νότιοατλαντικής συμμαχίας.

Οι φήμες ότι εχθές απαγόρευσε την είσοδο δύο αμερικανικών αεροσκαφών στον εναέριο της χώρο, δεν έχει διαψευστεί. Ενώ έχει ταχθεί ανοιχτά κατά της σαουδικής Αραβίας μετά την αλλαγή του καθεστώτος.

Από την άλλη, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αντιμάχονται το Ιράν, κλείνουν το μάτι στον έθνικό Λιβυκό στρατό, στηρίζουν την Σαουδική Αραβία και αντιμάχονται το Κατάρ. Αντιμάχονται την Τουρκία στα ενεργειακά, παρά τις προσπάθειες του προέδρου Τραμπ να λειάνει τις διαφορές λόγω της προσωπικής “εξάρτησης” που έχει από τον Ερντογάν, μετά την δολοφονία Κασόγκι. Για την οποία ο Ερντογάν έχει στοιχεία ότι ο Μπιν Σαλμάν είχε πάρει το πράσινο φως από τον γαμπρό του Τραμπ και έτσι έχει προβεί σε έναν ιδιότυπο Ίασμο απέναντι στον αμερικανό πρόεδρο.

Από την άλλη ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, κρατάς το χέρι τον Ερντογάν μετά την συμφωνία για τους S 400. Γι’ αυτό και μπορεί να υποστηρίζει ανοιχτά τον πρόεδρο της Συρίας, της Αιγύπτου και τον στρατηγό του εθνικού στρατού της Λιβύης, χωρίς ο Ερντογάν να τολμά να αντιπαρατεθεί μαζί του.

Μέσα σε αυτή την καταιγίδα, το Ιράν ετοιμάζεται να χτυπήσει σκληρά την Σαουδική Αραβία, έχοντας τις ευλογίες της Τουρκίας και του Κατάρ, που πλέον βρίσκονται σε ανοιχτή σύγκρουση με το νέο καθεστώς της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ