ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΗ

Κύπρος 1974. Εξοπλισμοί Τουρκίας από ΝΑΤΟ. Εμπάργκο στην Ελλάδα για μη αποστολή οπλισμού στην Κύπρο. Η ανέκαθεν προδοτική στάση της Τουρκίας έναντι συμμάχων. Κουρδιστάν, επικείμενο ανεξάρτηρο κράτος σύντομα. Η Τουρκία είναι μελλοντικός δυνητικός εχθρός του ΝΑΤΟ….(Δηλώσεις από τους συμμάχους της….)

Ενδεικτικά αποσπάσματα
Σημ. Η πιο κάτω ενδεικτική ανάλυση είχε γραφτεί προ έτους, για να καταχωρηθεί στο υπό έκδοση βιβλίο ΕΣΧΑΤΗ ΙΚΕΣΙΑ και δεν είχε δημοσιευθεί. Είναι επίκαιρη για σήμερα, που η Τουρκία πλέον έσπασε και το χτένι και την χτένα…. (Πρόσθετα σχόλια.)
Ειδικά για τους εξοπλισμούς της Τουρκίας, τους οποίους οι σύμμαχοι απεριόριστα της προσέφεραν και τότε και μέχρι σήμερα… , το ΝΑΤΟ και ειδικά οι Αμερικανοί και Άγγλοι, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια «παραχαϊδευαν» την Τουρκία και την εξόπλιζαν συνεχώς με κάθε είδος επιθετικών όπλων, για να διαπράττει τις παρανομίες της και την καταπάτηση του διεθνούς δικαίου …, σήμερα όλοι οι πιο πάνω, διαπιστώνουν τελικά, για πολλοστή φορά την αφερεγγυότητα – αναξιοπιστία της Τουρκίας….Κάλιο αργά παρά ποτέ…!
Τονίζεται ότι κατά την διάρκεια της ανταρσίας των εξτρεμιστών ΤΚ και μετά την λογική επιβεβλημένη απόφαση της Κ.Δ, περί ίδρυσης της Εθνικής Φρουρά για λόγους καθαρά αμυντικούς, η Ελλάδα μετά από ρηματική εντολή του ΝΑΤΟ, δεν απέστειλε, *ούτε σφαίρα Νατοϊκής προέλευσης στη Κύπρο, αντίθετα με τους Τούρκους που εξόπλιζαν αφειδώς τους στασιαστές με αποθέματα στρατιωτικού εξοπλισμού και μάλιστα σύγχρονου, του ΝΑΤΟ….. Βέβαιον είναι ότι οι Ελληνοκύπριοι εθνοφρουροί υστερούσαν κατά πολύ από πλευράς εξοπλισμού των ΤΚ της ΤΜΤ παρ΄όλα αυτά η Τουρκία βαρύ τίμημα πλήρωσε, που δεν ξεχνά…
*Και σήμερα οι δόλιοι Τούρκοι διαμαρτύρονται για την άρση εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, αφού αυτοί με Νατοϊκό βαρύ οπλισμό εφοδιάζουν εδώ και δεκαετίες και το παράνομο ΤΚ καθεστώς και τα στρατεύματα εισβολής και κατοχής…
Για την παρανομία της αυτή η Τουρκία με βάση τις συνθήκες και εντολές του ΝΑΤΟ, ποτέ ρηματικές εντολές δεν έλαβε, ποτέ κυρώσεις δεν επιβλήθηκαν, για την παράνομη χρήση στρατιωτικού Νατοϊκου εξοπλισμού στην Κύπρο, εκτός από το «βραχυπρόθεμο προσωρινό» εμπάργκο όπλων του ΝΑΤΟ, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια της Διεθνούς κοινότητας, της Κύπρου και της Ελλάδας, η οποία «αποχώρησε» από το ΝΑΤΟ μετά την εισβολή προσωρινά …..και επανήλθε αργότερα…..
Η διεθνής κοινότητα, έβλεπε με αγανάκτηση πλέον αυτή την αισχρή μεροληψία, αφού αμέσως, μετά την εισβολή, το ΝΑΤΟ προμήθευσε έγκαιρα, όγκους οπλισμού στον τουρκικό στρατό, εις αντικατάσταση βέβαια των σοβαρών στρατιωτικών απωλειών που είχε στη Κύπρο!
Αφού λοιπόν η σύμμαχος Τουρκία αντικατέστησε, τον απολεσθέντα οπλισμό και ήταν πλήρως ικανοποιημένη, το ΝΑΤΟ μετά της «επέβαλε δήθεν εμπάργκο όπλων», το οποίο σύντομα ακύρωσε για λόγους ενίσχυσης της Νατοϊκής άμυνας , λόγω κινδύνου εξ Ανατολών…..Δύο μέτρα και δύο σταθμά, διότι όπως πάντα, αφού ανεχόμαστε τις εναντίο μας εχθρικές τους πράξεις, μας θεωρούν, υποτελείς, «γιουσουφάκια» και υποχείρια τους, οι άσπονδοι φίλοι σύμμαχοι….και λοιποί συνώνυμοι χαρακτηρισμοί…
*Τα αποστελλόμενα όπλα από Ελλάδα στην νεοσύστατη Εθνική Φρουρά της Κύπρου, ήταν ελληνικά στρατιωτικά αποθέματα του ΒΠΠ και του Εμφυλίου δηλ. παλαιά τυφέκια Lee Enfield, Sterlig κλπ.
Αντιλαμβανόμενοι, οι «σύμμαχοι» κάθε, μέρα που περνά όλο και περισσότερο την αναξιοπιστία της Τουρκίας, μέσω του «ROYAL UNITED SERVICES INSTITUTE», το οποίο απηχεί τις Βρεττανικές απόψεις, περί διεθνούς ασφάλειας και άμυνας, αφήνουν να διαρρεύσουν σημαντικές πληροφορίες – «μηνύματα», προς τους Τούρκους Πολιτικούς και Στρατιωτικούς…
Σημειώνεται κάτι «σημαντικό» θα συμβεί όσον αφορά πλέον τις εξελίξεις στο χώρο της Α. Μεσογείου, τον οποίο η Τουρκία θεωρεί αυθαίρετα, ότι σαν νέο σουλτανάτο και νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία της ανήκει. Το πάλαι. ποτέ….
Ενδεικτική αποκαλυπτική πληροφορία: ….Στην Τουρκία υπάρχει εγκατεστημένο το σύγχρονο σύστημα Βαλλιστικής Πυραυλικής Άμυνας ΒΜD και άλλα σημαντικά στρατηγικά όπλα, ελεγχόμενο από τους Αμερικανούς. Σε συνεννόηση και με τους συμμάχους τους Άγγλους, οι ΗΠΑ, αρχίζουν να «αισθάνονται», ότι λόγω της αμφίρροπης και ανεξέλεγκτης σοβινιστικής κατάστασης στην Τουρκία, δεν παρέχονται πλέον αξιόπιστες εγγυήσεις εμπιστοσύνης προς το καθεστώς Ερντογάν. Ως εκ τούτου, εξάγουν πλέον το αυτονόητο συμπέρασμα…..ότι οι ( SHEITAN-SINSI) Τούρκοι αναμένεται πως κάποια στιγμή ενδεχομένως να περάσουν υπό τον πλήρη έλεγχο τους, τα σημαντικά αυτά συστήματα. Η ενδεχόμενη απόφαση τους, είναι ότι στρατηγικά θα επιλέξουν να τα μεταφέρουν σε συγκεκριμένη τοποθεσία για προστασία και των γεωπολιτικών, αλλά και οικονομικών συμφερόντων τους. Σίγουρα εξάγεται το λογικό συμπέρασμα ότι είναι η ΚΥΠΡΟΣ πλέον με τα πλούσια κοιτάσματα και συνεπώς η σύμμαχος των και … «συν – εταίρα», των Αμερικανών Αγγλία είναι η μόνη αξιόπιστος σύμμαχος να διαχειρισθεί αυτό το πολύπλοκο πρόβλημα. Μόνο στις Αγγλικές Βάσεις της Κύπρου μπορεί να λυθεί….και σύντομα Αμερικανοί θα βρίσκονται στις Αγγλικές βάσεις με εξοπλισμό, που θα μετακινηθεί από την Τουρκία….Βεβαία είναι η μεταφορά των στρατηγικών συστημάτων στις Αγγλικές βάσεις στην Κύπρο ( Ήδη ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μεταφορά μέρους των συστημάτων από Τουρκία,), σαν αντίβαρο στις Τουρκικές βλέψεις και διεκδικήσεις όσον αφορά τα πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ….
Eπίσης κάτι που πέρασε απαρατήρητο, λόγω της περιορισμένης δημοσιότητας, όταν διεξήχθη Νατοϊκή άσκηση στην Κρήτη:
Νατοϊκη Άσκηση ARTEMIS – STRIKE – Chania – Creta:
«Εχθρός του ΝΑΤΟ η Τουρκία» για πρώτη φορά στην ιστορία του. Δεν είχε ξαναγίνει σε άσκηση το ΝΑΤΟ, να θεωρείται ότι κράτος μέλος, όπως η Τουρκία, είναι πιθανός εχθρός, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε Τούρκος Στρατηγός, για την άσκηση ΑΡΤΕΜΙΣ [Artemis Strike].
Περισσότεροι από 200 Αμερικανοί στρατιώτες και περίπου 650 Γερμανοί αεροπόροι και τεχνικοί εμπειρογνώμονες, συμμετείχαν στην τελετή έναρξης της άσκησης Artemis Strike στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ΝΑΜFΙ) στα Χανιά, στις 30 Οκτωβρίου. 1917. (Ήδη η Τουρκία είχε αρχίσει διαπραγματεύσεις για την αγορά Ρωσσικών πυραύλων S400…)
Σε γραπτή εμπιστευτική ανακοίνωσή προς τα μέλη του, το Πεντάγωνο ανέφερε, ότι περισσότεροι από 200 Αμερικανοί και 650 Γερμανοί στρατιώτες έθεσαν για πρώτη φορά, σε πλήρη εφαρμογή τα νέα σύγχρονα συστήματα αεράμυνας Patriot και Stinger στην Κρήτη στραμμένα προς την Τουρκία…..
Η άσκηση είχε διαρκέσει από 30 Οκτωβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου 2017 και διεξήχθη με πραγματικά πυρά, στην ενισχυμένη πλέον βάση πυραύλων του ΝΑΤΟ στα Χανιά της Κρήτης, με στραμμένους τους πυραύλους προς τις ακτές της Τουρκίας
• Η άσκηση με την ονομασία «ARTEMIS STRIKE» στόχευε, στην παροχή πληρέστερης εκπαίδευσης με πραγματικά πυρά και έλεγχο των δυνατοτήτων των συστημάτων αεράμυνας. Επίσης, έλαβε μέρος η 10η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας και Πυραυλικής Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών και το αρχηγείο των Ευρωπαίων Συμμάχων ακολούθησε, σενάριο πραγματικής απειλής. Σημειώνεται, ότι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι Νατοϊκές δυνάμεις, είχαν απόλυτη τεχνολογική συνεργασία με Ισραήλ το οποίο ταυτόχρονα εκτελούσε παρόμοια άσκηση επί χάρτου. Αυτονόητο, αφού και αυτό, ουκ ολίγες απειλές δέχεται από τον Tayip. Βαρύ πονοκέφαλο δημιούργησε στο Γεννικό Στρατιωτικό Επιτελείο της Τουρκίας, η άσκηση στην Κρήτη, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του ε.α. Brigadier General Fahri Erenel στα τουρκικά ΜΜΕ, το ΝΑΤΟ, για πρώτη φορά στην ιστορία του σε στρατιωτικό σενάριο,, θεωρήθηκε, ότι κράτος μέλος, η Τουρκία, είναι «πιθανός εχθρός.» Σημειώνεται ότι το ΝΑΤΟ, με βάση τις προκλητικές ενέργειες του Πρέδρου Σουλτάνου της Τουρκίας, Tayip Erdogan, έχει αναπτύξει σενάρια, μιας νέας αμυντικής αντίληψης ή ακόμη και επιθετικής, εναντίον, μιας αφερέγγυας χώρας, μέλους του ΝΑΤΟ όπως π.χ. η Τουρκία, που είναι και ο ταραξίας της Μεσογείου. Ο Ερενέλ δήλωσε: «Υπάρχει κάποια χώρα που απειλεί την Ελλάδα; Οι απειλές του μέλλοντος, είναι απειλές από την Τουρκία. Ο ιστορικός εχθρός του ΝΑΤΟ δεν είναι η Ρωσία. Για πρώτη φορά
• >ΚΡΗΤΗ
Εκνευρισμένη η Άγκυρα με τη νατοϊκή άσκηση στην Κρήτη Διεξήχθη με τη συμμετοχή ελληνικών, αμερικανικών και γερμανικών δυνάμεων στην Κρήτη. Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Τουρκία, για πρώτη μάλιστα φορά, η νατοϊκή άσκηση «Artemis Strike», η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΑΤΟ, η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζεται ως «δυνητικός εχθρός» από το ΝΑΤΟ”.
ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΕΘΡΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΑΝΟΧΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ…ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΝΗΤΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ….
keimeno cyprus antonas
keimeno cyprus antonas1
ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΣ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ……..
Και παλαιότερα…..Όταν επί Σοβιετικής Ένωσης, η Τουρκία και πάλι εκβίαζε το ΝΑΤΟ, ότι αν δεν έκανε τα χατήρια η ντερτίπια της, θα «άνοιγε διάπλατα τις πόρτες της στους Σοβιετικούς -;;;-, είχε εκπονηθεί σενάριο σχεδίων αντίδρασης του ΝΑΤΟ, σε συνεργασία με τους Ισραηλινούς και ταυτόχρονα εκπονήθηκαν διάφοροι χάρτες για το νέο Κουρδιστάν…και τον διαμελισμό της Τουρκίας….παρόμοια σενάρια ανέπτυξαν και οι σημερινοί άσπονδοι φίλοι της Τουρκίας Ρώσσοι ΒΠΠ.
Σήμερα οι χάρτες, αυτοί και τα σενάρια, που δημιουργούν μέγα πονοκέφαλο στον Erdogan, επανέρχονται στην επιφάνεια και τους δημοσιεύουν εμπιστευτικά έγκυρα διεθνή στρατιωτικά μέσα, αφού πρώτα τους άφησαν να διαρρεύσουν σκόπιμα προς γνώση και συμμόρφωση της άπιστης δόλιας συμμάχου Τουρκίας, η οποία επαναλαμβανει την ίδια *προδοτική στάση έναντι των συμμάχων και στον ΑΠΠ και στον ΒΠΠ και στους Βαλκανικούς πολέμους …ας μην αναφερθούν τα γνωστά της εγκλήματα και προδοσίες επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Είναι τοις πάσι γνωστά χωρίς όμως να τους διδάξουν περί βαρβάρων…
* Θυμάστε λοιπόν, εσείς Μεγάλες Δυνάμεις την εχθρική στάση της Τουρκίας, έναντι σας, σε όλους τους πολέμους; Θυμάστε εσείς Ευρωπαίοι τι καταστροφές προκάλεσε η Τουρκία στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αλλά και αργότερα; Π.χ. Εκτός του ΑΠΠ και στον ΒΠΠ…..
Ο Τουρκικός τύπος εν τω μεταξύ έγραφε για την φιλία της Τουρκίας με τους Γερμανούς. «Σ όλον αυτόν τον πόλεμο δείξαμε την φιλία μας στους Γερμανούς και το κάναμε την στιγμή που είχαν την μεγαλύτερη ανάγκη.» Εφημερίδα Ανατολή, 7 Μαίου 1944. Εν συνεχεία η Σον Ποστάν έγραφε « Παραμένουμε φίλοι της Γερμανίας ως το τέλος !» 22 Απριλλίου 1944.
Η Τουρκία μέχρι τέλους πίστευε ότι οι συμμαχικές δυνάμεις θα διασπαστούν και θα συμμαχούσε φανερά πλέον με την Γερμανία και όχι υπόγεια. Ταυτόχρονα θα είχε την εύνοια της Γερμανίας για τα τόσα που της πρόσφερε…. Διαψεύστε το….

keimeno cyprus antonas2
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ. ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ….ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ( ΟΠΩΣ ΕΠΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ, Α ΠΠ, ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ κ.ά.) ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΒΠΠ. ΟΤΑΝ Η ΠΛΑΣΤΙΓΓΑ ΕΓΕΡΝΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ….ΑΦΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ….Η ΜΠΑΜΠΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΝΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ….ΜΕΜO, ALLIES WW2 AND TODAY BARBARIC TURKEY WILL BETRAY YOU AGAIN!!!

Σημειώνεται ότι σήμερα μετά τις απειλές της Τουρκίας, κατά του Ισραήλ, της ΕΟΚ, του ΝΑΤΟ και άλλων χωρών, (Kύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου ), οι χάρτες αυτοί δίνουν ξεκάθαρα αυτονόητα μηνύματα στη Τουρκία, αφού οι Κούρδοι έχουν την υποστήριξη και των Αμερικανών και των Ισραηλιτών μέχρι στιγμής, αλλά και οι Αμερικανοί επισφαλείς είναι και σύντομα θα τους εγκαταλείψουν…..ΦΕΥ…
Αισθανόμενη πλέον η Τουρκία ότι αυτοεγκλωβίζεται …με βάση το απατηλό όραμα του Νεοσουλτάνου Ερντογάν, για νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία αυτονόητες οι απρόβλεπτες σπασμωδικές του αντιδράσεις, απειλές, διεκδικήσεις, εκβιασμοί, αλλά και η επιμονή του για άμεση ένταξη στην ΕΟΚ…. ( Ουαί και αλίμονο…. Αν ενταχθούν οι Βάρβαροι χωρίς ιστορία αλλά με ποινικό μητρώο)…..φανερώνει απεγνωσμένα…ότι ζητά «ομπρέλλα προστασίας» και άλλοθι…..μέσω των εκβιασμών και απειλών του…..ΠΟΤΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ και η Ελλάδα είναι καιρός πλέον ευθαρσώς να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την ένταξη της αμετανόητης Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. VETO Ξεκάθαρο. Αρκετά….
Ήδη ο Τούρκος εκλεκτός του Ερντογάν, Ali Ozkuk συνεργάτης και στρατιωτικός αναλυτής για λογαρισμό της ΜΙΤ ( Toυρκική υπηρεσία πληροφοριών – Milli Istihbarat Teskilati) στο Twiter αλλά και στον τύπο, άρχισε προπαγάνδα κατά των Ισραηλινών και Αγγλοαμερικάνων, για το συγκεκριμένο θέμα των χαρτών επικείμενου διαμελισμού της Τουρκίας….
Επίσης ο Τουρκος δημοσιογράφος Bulent Orakoglou, απηχώντας τις ανησυχίες του Ερντογάν, γράφει στην κυβερνητική εφημερίδα Yeni.Safak (απόσπασμα)….ΗΠΑ, Γερμανια ΝΑΤΟ και Ισραήλ, ετοιμάζωνται για πόλεμο με την Τουρκία…. τα Αμερικανικά και Γερμανικά πυραυλικά συστήματα στρέφονται κατά του εχθρού… ( Τουρκία)…εκεί βρίσκονταν και οι επικεφαλής του αντιτουρκικού Λόμπυ…( Δεν αναφέρει όνομα,) «Επίθεση στην Τουρκία» και άλλοι του SACE – Supreme Allied Commander Europe – Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Ευρώπης κλπ…
Ο επικεφαλής της στρατηγικής ομάδας του Trump, Steve Tannon δήλωνε ταυτόχρονα « Η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ και είναι πιο επικίνδυνη, ακόμη και από το Ιραν…» Παρόμοιες δηλώσεις και από Πομπέο….
Όσον αφορά Ρωσσία, αν εξασφαλίσει τα οικονομικά της συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή, είναι αμφίβολο αν θα αντιδράσει. ( Δια της των χρημάτων κτησις πάντες οι πόλεμοι γίγνονται. Πλάτωνας) Κανένα ρίσκο και ποτέ, κανείς, δεν ανέλαβε και δεν θα αναλάβει για την επισφαλή Τουρκία. Εξ΄άλλου οι Ρώσσοι,. πολλά προηγούμενα έχουν με την Τουρκία από τους Ρωσσοτουρκικούς πολέμους 1568 έως 1917, Α΄ΠΠ και Β΄ΠΠ, ( Timothy C, Dowling, Russia at War.)
Οι λυκοφιλίες ,λόγω οικονομικών συμφερόντων, μεταξύ Τουρκίας και Ρωσσίας, δεν θα κρατήσουν για πολύ, όπως και στο παρελθόν, που η Τουρκία, παραδοσιακός εχθρός των Ρώσσων Χριστιανών, αθετούσε και καταπατούσε αμοιβαίες συμφωνίες και συνέχιζε να διεκδικεί Ρωσικά εδάφη….. Οι λυκοφιλίες όλες έχουν ημερομηνία λήξης και οι ενδεχόμενες συμφωνίες περί αγοράς των ρωσσικών πυραύλων S400, βέβαιον είναι ότι κρύβουν…αβέβαιον μέλλον για την Τουρκία και δυσάρεστες εκπλήξεις….διότι ΠΟΤΕ δεν θα χρησιμοποιηθούν και αν αποτολμήσει να τους χρησιμοποιήσει κατά Ελλάδας ή όποιας άλλης χώρας πχ Ισραήλ ή Αιγύπτου….υπογράφει τον επικείμενο διαμελισμό και καταστροφή της…..
¨Ηδη τα πρώτα μαύρα σύννεφα ρήξης, άρχισαν να εμφανίζονται:
Ο Ρώσσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σαϊγκού πριν λίγες μέρες, μετά από πρωτοβουλία του, κάλεσε τον Τούρκο ομόλογο του στο Σότσι και ρητά του ζήτησε:
Την αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων, από Συριακές περιοχές μαζί με τους Τζιχαντιστές και την φιλοτουρκική ή μάλλον Τουρκική εξτρεμιστική οργάνωση Αλ Νούσρα ( Παρακλάδι Αλ Κάιντα ), των ακραίων Σουνιτών Φαλαφιστών Ισλαμιστών που υποστηρίζονται από Τουρκία και ενδεχομενως να διεισδύσουν ακόμη και στις Μουσουλμανικές επαρχίες της, διότι αυτό θα έχει άμεση σχέση και με την εσωτερική ασφάλεια της Ρωσσίας. Κατι που δεν θα ανεχθεί η Ρωσσική Κυβέρνηση και θα υπάρξουν σοβαρά αντίποινα…
Στην συνάντηση, ήταν παρών και ο Διοικητής της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, ο οποίος υποκύπτονας, σε αυτή την ρηματική ουσιαστικά διακοίνωση, «υποσχέθηκε» με τον ΥΠΑΜ, ότι θα κάνουν ότι μπορούν. Και αν δεν μπορούν; Είναι και αυτό ένα κρίσιμο ερώτημα, αναπάντητο διότι επίσης είναι βέβαιον ότι οι Ρώσσοι ποτέ δεν εμπιστεύθηκαν τους Τούρκους…..Ας πάρουν τώρα τα τουρκικά αργύρια για εξοπλισμούς και έπεται …συνέχεια όχι …θετική …..Και ας πανηγυρίζει ο Ερντογάν ότι ….κατάφερε το ακατόρθωτο …να εξαγοράσει τους διαβολικούς Ρώσσους….. Ο σκορπιός το δηλητήριο στην ουρά το έχει…..
Κατά τον ίδιο τρόπο και το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, που υποστηρίζουν τους Κούρδους μαζί με *Ισραήλ προς το παρόν και άγνωστο το μέλλον, έμμεσα και άμεσα στέλλουν προειδοποιητικά μηνύματα στους δόλιους Τούρκους …. Φωνή βοώντος….
*Το Ισραήλ κατά πάσα πιθανότητα, σίγουρα δεν θα διστάσει, εφ΄ όσον σοβαρά κινδυνεύει η ασφάλεια του, μετά τις απειλές του Ερντογάν, να χρησιμοποιήσει «όποιο μέσο» συμβατικό ή ασύμβατο στρατιωτικά, για να συνετίσει την Τούρκία. Ο Νοών, νοείτω.,
Η «υπερδύναμη» της Ανατολής Τουρκία, συνεχίζει, να απομακρύνεται, από τους συμμαχους της του ΝΑΤΟ, φιλειρηνικές Χριστιανικές χώρες, από τους Ρώσσους και από τον δρόμο της λογικής…Είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο, που με την αδιόρθωτη προκλητική της συμπεριφορά, έχει δημιουργήσει τόσους πολλούς εχθρούς. Έχει ξεφύγει και παρεκτραπεί πλέον…Δεν έχει όμως σήμερα την δυνατότητα να αλώσει ξανά την τότε *ανυπεράσπιστη, άοπλη Κύπρο…αλλά και ούτε να τολμήσει να ανοίξει μέτωπο με την σημερινή ισχυρή Ελλάδα…Θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου και από άλλες εχθρικές χώρες……Έχουν αλλάξει τα διεθνή δεδομένα και πολιτικά και στρατιωτικά….
«Ο καιρός ανάγει και καιρός αύ κατάγει.» Ο καιρός φέρνει τα πάνω κάτω. Αίσωπος
*Σημειώνεται ότι το 67 όταν η Τουρκία απείλησε με εισβολή την Κύπρο δεν το αποτόλμησε η θρασύδειλη…Τότε η Κύπρος ήταν θωρακισμένη και μια ετοιμοπόλεμη Ελληνική μεραρχία βρισκόταν στην Κύπρο….Ποτέ η Τουρκία δεν αποτόλμησε να επιτεθεί σε ισότιμες στρατιωτικά χώρες….
keimeno cyprus antonas3
*Ενδεικτικός χάρτης επί Σοβιετικής Ένωσης, ο οποίος ήρθε και πάλι στην επιφάνεια πρόσφατα.

*Σημειωνεται ότι εκτός των Αμερικανικών Νατοικών σχεδίων, με βάση παλαιότερα σχέδια των Ρώσσων αλλά και πρόσφατα, προβλέπουν επέκταση των συνόρων και της Γεωργίας ( Όπως και Αρμενίας.), προς εδάφη που κατείχε η χώρα και βρίσκονται υπό την παράνομη κατοχή της Τουρκίας. Είναι 4 εκατομ. κάτοικοι περίπου και το 90% είναι Χριστιανοί, που και αυτοί υπέφεραν τα πάνδεινα από τους Οθωμανούς. Με λίγα λόγια ο συνολικός πληθυσμός των γειτονικών χωρών ( Κουρδισταν, Συρία, Σιιτικοί λαοί, κλπ) που διάκεινται εχθρικά προς Τουρκία υπερβαίνει κατά πολύ τον σημερινό Τουρκικό πληθυσμό…εξαιρουμένης προς το παρόν της Ρωσσίας, που για λόγους οικονομικών συμφερόντων είναι Stand by……
Με βάσει μελλοντικά σχέδια και σενάρια, το Νέο Κουρδιστάν, θα καταλάβει περίπου 20-25%, της Τουρκίας με πρόσβαση στην Μεσόγειο και δεν είναι καθόλου απίθανο, οι διάσπαρτοι Κουρδικοί θύλακες, που κοντά είναι στην Άγκυρα και αυτοί να ενωθούν με τον κυρίως κορμό του μελλοντικού κράτους… Όπως είναι αντιληπτό το νέο Kurdistan θα είναι προτεκτοράτο μάλλον ΝΑΤΟ και Ισραήλ….αφού θα ενισχυθει οικονομικά για να δημιουργήσει το δικό του κράτος….
Σύμφωνα με στατιστικές και εκτιμήσεις του Kurdish Institute of Paris το 2017, ο πληθυσμός των Κούρδων ήταν 36,4 έως 45,6 εκατ. Μόνο στην Τουρκία υπολογίζεται σπο 14,3 έως 20 εκατ. , εκτός των εκτοπισμένων σε όλο τον κόσμο…οι οποίοι και αυτοί είναι μεγάλη απειλή για την Τουρκία. Προστίθεται, ότι και η Αρμενία διεκδικεί μεγάλο μέρος της, εδαφών που παράνομα κατέχει η Τουρκία…, που βρίσκεται στα δυτικά της Τουρκίας με κατοίκους, περίπου 4 εκατ. και άλλους τόσους διάσπαρτους ανά τον κόσμο, που η Τουρκία εκτόπισε στις 29 Μαϊου 1915, μετά από γενοκτονίες ( Το 1894 επί Σουλτάνου Αμπτούλ Χαμίτ , σφαγιάστηκαν, 300χιλ, και 50 χιλ. ορφανά παιδιά, επί εποχής των Νεοτούρκων 1908-1918, 1.600 χιλ. και χιλιάδες αλ,λοι σκλάβοι κλπ. )
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ….
Σοκ στην Τουρκία – Πρόσφατες Δηλώσεις για «ανεξάρτητο Κουρδιστάν» από το μέτωπο του Τραμπ. Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, στρατηγός Μάικ Φλιν, σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Kurdistan TV δήλωσε ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ δίνει μεγάλη σημασία στους Κούρδους και ότι το επόμενο διάστημα θα σημειωθούν σημαντικές εξελίξεις στο ζήτημα της στήριξής τους. Ο Φλιν είπε επίσης ότι στο μέλλον είναι δυνατόν να ιδρυθεί ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν.
Ανακεφαλαιώνοντας, Η Τουρκία έχει σύνορα με 8 χώρες. Δ. με Ελλάδα, Β,Δ, με Βουγαρία, Α. με Γεωργία και Αρμενία, το Ιράν και τον θύλακα Ναχιτσιβάν του Αζερμπαϊτζάν, Ν.Α. με Ιράν και Συρία, όπου και το ανεπίσημο Κουρδιστάν. Όλε οι χώρες αυτές διάκεινται εχθρικά προς Τουρκία και διεκδικούν εδάφη τους, που παράνομα κατέχει.
Στην ευρύτερη περιοχή το Ισραήλ θεωρείται από την Τουρκία, απόλυτα εχθρικό. Με την Αίγυπτο ειδικά και μετά την τριμερή ( Αίγυπτος – Ελλάδα – Κύπρος ) εχθρικές σχέσεις επίσης, με Λίβανο λόγω και των προσφύγων Κούρδων και τις Σιϊτικές ένοπλες οργανώσεις. Επίσης, με Κύπρο εχθρικές σχέσεις, με Σαουδική Αραβία λόγω των μεγάλω θρησκευτικών διαφορών, ( παρ΄όλον ότι Σαουδική Αραβία και Τουρκία είναι οι κύριες Σουνιτικές χώρες….). Επίσης με Ιράκ και Ιράν, καθόλου καλές σχέσεις…Αν προσθέσουμε και τους δυνητικούς εχθρούς του εγγύτατου μέλλοντος ΕΟΚ – ΝΑΤΟ – Ρωσσία τότε εξάγεται το συμπέρασμα, ότι η Τουρκία είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο σήμερα με τόσους πραγματικούς και εν δυνάμη εχθρούς.
Μία λύση υπάρχει μόνο. Η αδιόρθωτη εριστική Τουρκία, να συνετισθεί και να βαδίσει σε ειρηνικούς δρόμους, σύμφωνα με τους παγκόσμιους ηθικούς διεθνείς κανόνες και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, προτού είναι αργά, αρχής γενομένης με την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος… αλλά και του τερματισμού των απειλών και διεκδικήσεων εις βάρος της Ελλάδας….. αλλά και των γειτονικών της λαών….Η εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που τόσα δεινά και οπισθοδρόμηση έφερε σε όλη την Ευρώπη ανεπιστρεπτί ….έφυγε και το πάλαι ποτέ θα ξαναεπιστρέψει ….
Πρόεδρε της Τουρκίας Erdogan και λοιποί πραιτωριανοί σου Σουννίτες φανατικοί Σαλαφιστές….το φιλοπολεμικό αιματόβρεκτο σας ευαγγέλιο Κοράνι, που ακολουθείτε πιστά, θα σας oδηγήσει σε επικείμενη καταστροφή. Έχουν παρέλθει τα μαύρα χρόνια, που δια πυρός, σπάθης και υπεροπλίας επιβάλλατε γενοκτονίες και σφαγές σε αδύναμους απροστάτευτους λαούς….
Ουδείς γαρ ούτως ανόητος εστίν, όστις πόλεμον, προ ειρήνης αίρεται. Ηρόδοτος.
(Αποσπασματικές πληροφορίες: Από στρατιωτικές τουρκικές ιστοσελίδες και δημοσιεύσεις του έντυπου τουρκικού τύπου, Ισραηλινά έντυπα και δηλώσεις στρατιωτικών αναλυτών, ηλεκτρονικά μέσα, που ασχολούνται με στρατιωτικές αναλύσεις κ.ά.)
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
WWW.LEDRASTORY.COM
cyprushellenica.bogspot.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ