Αυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις στις δημόσιες συγκοινωνίες

Η Deutsche Bank δημοσιέυσε πρόσφατα την 8η έκδοση της ετήσιας έρευνας που πραγματοποιεί σχετικά με το βιοτικό επίπεδο και τις τιμές που επικρατούν σε διάφορες πόλεις και χώρες.

Μια από αυτές τις κατηγορίες αφορά και τις τιμές στις δημόσιες συγκοινωνίες σε 55 μεγάλες πόλεις παγκοσμίως.
Η εν λόγω έρευνα αποκαλύπτει ότι επικρατεί τεράστια διαφορά στο κόστος ενός μηνιαίου εισιτηρίου, το οποίο κυμαίνεται κατά μέσο όρο από €14 σε πόλεις όπως το Μπουένος Άιρες, μέχρι €79 σε πόλεις όπως το Βερολίνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις πιο ακριβές τιμές ανά μέσο όρο τις έχει το Λονδίνο, αφού αγγίζουν το επιβλητικό ποσό των €160 μηνιαίως. Ωστόσο, παρά τις υψηλές τιμές που επικρατούν, το Λονδίνο παρέχει υψηλού επιπέδου συγκοινωνίες και διαθέτει ένα εκτεταμένο και αποτελεσματικό συγκοινωνιακό δίκτυο από λεωφορεία μέχρι τραμ, και το οποίο αντιπροσωπεύει το 37% των γενικών διαδρομών που πραγματοποιούνται καθημερινά στην πόλη.
Επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το Λονδίνο δεν καταγράφει πρωτιά μόνο στις τιμές εισιτηρίων, αλλά έχει επίσης το ψηλότερο ημερήσιο κόστος ανά μέσο όρο για ενοικίαση αυτοκινήτων, που φτάνει μέχρι τα €154, χωρίς ωστόσο να υπολογιστούν και τα υψηλά έξοδα στάθμευσης.
Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, τη δεύτερη θέση με τις ακριβότερες τιμές καταλαμβάνει το Δουβλίνο, το οποίο είναι και η μοναδική ευρωπαϊκή πόλη που έχει θέση στη πρώτη δεκάδα της σχετικής λίστας, με το μηνιαίο κόστος να αγγίζει τα €114, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Auckland της Νέας Ζηλανδίας με €112.64. Η πρώτη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών που καταλαμβάνει θέση στη πρώτη δεκάδα είναι η Νέα Υόρκη με €108 ανά μέσο όρο, ενώ το Σικάγο βρίσκεται στην ένατη θέση με €95.
pinakas dimosies sygkoinonies
economytoday

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ