Ξαφνικά στη Δαμασκό ο Πούτιν για να δει τον Άσαντ (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Ρώσος πρόεδρος στην Συρία μετά την επίσκεψη του το 2017 στην ρωσική αεροπορική βάση Χμεϊμίμ στην επαρχία της Λαττάκειας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε σήμερα στην Δαμασκό συνομιλίες με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ. Θυμίζουμε ότι αύριο Τετάρτη (8/1) ο Πούτιν θα βρεθεί στην Τουρκία για τον αγωγό TurkStream.
«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατευθύνθηκε από το αεροδρόμιο στο κέντρο διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας, περνώντας από τους δρόμους της Δαμασκού», επισήμανε ο εκπρόσωπος του Ρώσου πρόεδρου.
«Στο κέντρο διοίκησης τον Πούτιν υποδέχθηκε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ», δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «οι ηγέτες των δύο χωρών άκουσαν τις εισηγήσεις των στρατιωτικών για την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορες περιοχές της χώρας».
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ipahqVsD_U0&w=711&h=400]
.
Κατά την διάρκεια των συνομιλιών ο Σύρος πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Ρωσία και τους Ρώσους στρατιωτικούς για την βοήθεια τους στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και την αποκατάσταση της ειρήνης στην Συρία.
«Ο Άσαντ εξέφρασε τις θερμές του ευχές στον Πούτιν και τον ρωσικό λαό για την εορτή των Χριστουγέννων», δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι κατά την διάρκεια της παραμονής του προέδρου Πούτιν στην Συρία έχει προγραμματισθεί σειρά επισκέψεων σε μερικές μονάδες.
«Κατά την διάρκεια των συνομιλιών με τον Άσαντ, ο Πούτιν επεσήμανε ότι τώρα μπορούμε με βεβαιότητα να διαπιστώσουμε ότι έχουμε διανύσει μια τεράστια απόσταση στον δρόμο προς την ανασύσταση του συριακού κράτους και την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου.
«Ο Πούτιν», δήλωσε ο Πεσκόφ, «παρατήρησε επίσης ότι στους δρόμους της Δαμασκού μπορεί να δει κανείς δια γυμνού οφθαλμού ενδείξεις της ζωής που αποκαθίσταται».
Η Ρωσία ανέπτυξε τις αεροπορικές της δυνάμεις στην Συρία το 2015, οι οποίες στράφηκαν εναντίον των ανταρτών που επιδίωκαν την ανατροπή του Μπασάρ Άσαντ.
euronews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ