Αυτά είναι τα ισχυρότερα διαβατήρια του 2020- Ψηλά στη λίστα η Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ιαπωνία καθαίρεσε τη Σιγκαπούρη από την κορυφή της λίστας του ισχυρότερου διαβατηρίου στον κόσμο, σύμφωνα με το δείκτη Henley Passport του 2020.

Το διαβατήριο της Ιαπωνίας προσέφερε την υψηλότερη ταξιδιωτική κινητικότητα – επιτρέποντας στους κατόχους του να ταξιδεύουν σε 191 χώρες χωρίς βίζα ή με θεώρηση κατά την άφιξη, σύμφωνα με το δείκτη Henley Passport του 2020 που κυκλοφόρησε την Τρίτη (7 Ιανουαρίου).
Το διαβατήριο της Σιγκαπούρης, που κατέλαβε τη δεύτερη θέση, επέτρεψε την εύκολη πρόσβαση σε 190 χώρες, ενώ η Νότια Κορέα και η Γερμανία είναι ισόπαλες στην τρίτη θέση με βαθμολογία 189.
Ο δείκτης Henley καταγράφει τα διαβατήρια παγκοσμίως ανάλογα με τον αριθμό των προορισμών στους οποίους μπορούν να ταξιδέψουν οι κάτοχοί τους χωρίς προηγούμενη θεώρηση. Ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς τα καθεστώτα θεωρήσεων τίθενται σε ισχύ.
Η Henley & Partners σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο πήραν από κοινού την όγδοη θέση, με πρόσβαση σε 184 χώρες χωρίς προηγούμενη θεώρηση. Τα διαβατήρια τους ήταν τα πιο ισχυρά το 2015, αλλά είδαν μια “σημαντική πτώση” στις θέσεις τους στη λίστα, πίσω από 16 χώρες.
Η Ελλάδα μοιράζεται μαζί τους, αλλά και με Νορβηγία, Βέλγιο, την 8η θέση στη σχετική λίστα με 184 χώρες εύκολης πρόσβασης.
pinakas ishyrotera diavatiria 2020
Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ ολόκληρο τον πίνακα με τα ισχυρότερα διαβατήρια του κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ