Άουτς… Η Πενταμερής του Καΐρου τσουρούφλισε την Τουρκία! Η φαιδρή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τουρκικό ΥΠΕΞ για μια ακόμη φορά σε επίδειξη φαιδρότητας -“…είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλες τις χώρες, εκτός από την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση…”

Πενταμερής Καΐρου: «Στη Λιβύη το ίδιο πρότυπο επιθετικής συμπεριφοράς από την Τουρκία όπως σε Κύπρο και Αιγαίο»
Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:
Μετά τη συνάντηση στο Κάιρο στις 8 Ιανουαρίου 2020 με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Γαλλίας, της ελληνικής διοίκησης της Νότιας Κύπρου, της Αιγύπτου και του Ιταλού Υπουργών Εξωτερικών, η εξήγηση των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο βασίζεται σε εντελώς μη ρεαλιστικά επιχειρήματα.
Τα μνημόνια συμφωνίας που υπογράφηκαν με τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης που αναγνωρίστηκε από τη διεθνή κοινότητα είναι νόμιμα και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Αυτό το μνημόνιο συμφωνίας είναι μια απάντηση στις πλευρές που προσπαθούν να αγνοήσουν τη χώρα μας και τους Τουρκοκύπριους στην Ανατολική Μεσόγειο. Στην πραγματικότητα, η δήλωση της 8ης Ιανουαρίου αποκάλυψε και πάλι πόσο σωστά και δίκαια είναι τα βήματα της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Έχοντας την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην περιοχή της Μεσογείου η Τουρκία έχει το δικαίωμα να μιλήσει για τα έργα της περιοχής. Θα θέλαμε να επωφεληθούμε της ευκαιρίας για άλλη μια φορά να εκφράσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλες τις χώρες εκτός από την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση για να μετατρέψουμε την Ανατολική Μεσόγειο σε έναν τομέα συνεργασίας και όχι σύγκρουσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ