“Πυρετός” στη Μόσχα: Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τη #Libya -Στην Τουρκία ο Ιταλός Πρωθυπουργός

Το ρωσικό ΥΠΕΞ έδωσε το… σύνθημα της έναρξης των διαβουλεύσεων- Υψηλόβαθμες ρωσοτουρκικές συναντήσεις αρχικά και αργότερα οι εκπρόσωποι της Λιβύης θα ενταχθούν στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός- Στην Άγκυρα ο Κόντε για να εδραιώσει το ρόλο της Ιταλίας

Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ ανακοίνωσε την έναρξη των διαβουλεύσεων για το λιβυκό ζήτημα στη Μόσχα:

“Ακολούθως των συμφωνιών που επετεύχθησαν στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας, ξεκίνησε σήμερα μια ρωσοτουρκική συνάντηση σε επίπεδο επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Άμυνας σχετικά με τον λιβυκό συμβιβασμό.
Εκπρόσωποι των πλευρών της Λιβύης έφθασαν και σύντομα θα προσχωρήσουν στις διαπραγματεύσεις”.

Τσαβούσογλου (ΥΠΕΞ), Ακάρ (ΥΠΑΜ) και Φιντάν (ΜΙΤ) οι εκπρόσωποι της Τουρκίας, με τον Ερντογάν να στέλνει τα βαριά χαρτιά του στη ρωσική πρωτεύουσα για να επιβεβαιώσει το ότι δεν αστειεύεται και ότι δεν είναι διατεθειμένος να χάσει ούτε… εκατοστό από τα επιδιωκόμενα.

.

.

Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό, ο Ταγίπ Ερντογάν θα είναι παρών στις συνομιλίες του Βερολίνου για τη Λιβύη στις 19 Ιανουαρίου, ενώ σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος θα υποδεχθεί στην Άγκυρα τον Ιταλό Πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος έχει προσχωρήσει στον άξονα Ρωσίας-Τουρκίας όσον αφορά την κατάσταση στη Λιβύη.

Για άλλη μια φορά, ο ρόλος της ΕΕ (και των αραβικών κρατών για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι) σε μια περιφερειακή σύγκρουση είναι αρκετά περιορισμένος. Η ειρήνευση στη Λιβύη θα έπρεπε να αποτελεί κορυφαία ευρωπαϊκή προτεραιότητα και όχι να την χειρίζονται Ερντογάν και Πούτιν…

Μια ακόμη επιβεβαίωση του olympia: «Σάρατζ και Χάφταρ θα υπογράψουν σήμερα στη Μόσχα τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ