ΕΚΤΑΚΤΟ! Al-Arabiya: Αυτοί είναι οι όροι της συμφωνίας της Λιβύης μεταξύ Haftar και al-Sarraj #Libya

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγές των αραβικών δικτύων Al-Arabiya και Al-Hadath μεταδίδουν το περιεχόμενο της συμφωνίας εκεχειρίας για τη Λιβύη, αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων της Μόσχας. Αυτή αναμένεται να υπογραφεί σήμερα μεταξύ του διοικητή του Εθνικού Λιβυκού στρατού και του επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας.

«Πυρετός» στη Μόσχα: Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τη #Libya -Στην Τουρκία ο Ιταλός Πρωθυπουργός

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμφωνία Χαφτάρ-Σαράτζ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη διακοπή της αποστολής τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη, εκεχειρία που θα επιβλέπεται από τα Ηνωμένα Έθνη, αμοιβαία απόσυρση δυνάμεων και ανάθεση της αντιτρομοκρατικής αποστολής στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης.

Σύμφωνα με τις αραβικές πηγές, η συμφωνία θα περιλαμβάνει τα εξής:

Η Ρωσία θα επιβλέπει την κατάπαυση του πυρός, στέλνοντας ρωσικές αντιπροσωπείες στη Λιβύη για το σκοπό αυτό.

* Αναστολή της αποστολής τουρκικών δυνάμεων στην Τρίπολη.

* Διεθνής εποπτεία της κατάπαυσης του πυρός από τα Ηνωμένα Έθνη, που θα επιβλέπουν την τήρησή του.

* Απομάκρυνση στρατευμάτων της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας και από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, επιστρέφοντας στους στρατώνες χωρίς προϋποθέσεις και μόνο με πολιτική λύση.

* Ορισμένες ένοπλες πολιτοφυλακές θα παραδώσουν τα όπλα τους, κάτι που συμφωνείται επί του παρόντος.

Καταμερισμός των καθηκόντων και των εξουσιών μεταξύ της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, του κοινοβουλίου της Λιβύης και του Khalifa Haftar.

* Θα υπογραφεί δεσμευτικό έγγραφο από Haftar και Al-Sarraj, με το οποίο και οι δύο θα δεσμεύονται και δεν θα μπορούν να αποσύρθούν.

* Θα υπάρχουν καθήκοντα για τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, το πιο σημαντικό από τα οποία είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των τρομοκρατικών οργανώσεων και αυτό θα γίνει σε συντονισμό με τον Al-Sarraj.

* Υπάρχουν διαπραγματεύσεις για την εισαγωγή τροποποιήσεων στην κυβέρνηση “συμφιλίωσης”, αλλά βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο.

* Διεθνής εποπτεία των υπεράκτιων και παράκτιων σημείων εξόδων και ο Εθνικός Στρατός αναλαμβάνει τα καθήκοντα της εξασφάλισης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου; (ασαφές στη μετάφραση)

alarabiya

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ