Η Υπουργός Παιδείας εξισώνει τα πτυχία ιδιωτικών κολεγίων με αυτά των πανεπιστημίων, αρκεί να αντέχει η τσέπη σου να πληρώσει (ακριβά) την… Αριστεία

Αγόρασε κι εσύ ένα πτυχίο από οποιοδήποτε κολέγιο της αρεσκείας σου και διεκδίκησε μια θέση στο Δημόσιο. Μην ανησυχείς που ο επίσημος φορέας (ΔΟΑΤΑΠ – πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) δεν σου αναγνωρίζει το πτυχίο, σου το αναγνωρίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Με διατάξεις-σκάνδαλο το Υπουργείο Παιδείας ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για εκμετάλλευση σε κάθε επιτήδειο που θα μοσχοπουλάει… πτυχία, αφού πλέον ο κάθε αγοραστής θα έχει εξασφαλισμένη την επαγγελματική ισοδυναμία του πτυχίου των κολεγίων με αυτή των δημόσιων Πανεπιστημίων της χώρας.

Ο νέος νόμος του Υπουργείου Παιδείας ανοίγει διάπλατα την πόρτα στα επί πληρωμή πτυχία από κάθε φύσης ιδιωτικά κολέγια, αφού πλέον η αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας του τίτλου σπουδών θα γίνεται με μια απλουστευμένη διαδικασία ισοδυναμίας με αίτηση στο Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ). Επιπλέον,  ο ΑΣΕΠ θα κάνει δεκτούς τους τίτλους σπουδών της αλλοδαπής για τον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα δημόσια σχολεία, ακόμη και αν οι υποψήφιοι δεν έχουν εξασφαλίσει την ακαδημαϊκή αναγνώριση των πτυχίων τους μέσω ΔΟΑΤΑΠ (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης).

Θλιβερή εξέλιξη για την δημόσια εκπαίδευση. Για το δωρεάν χαρακτήρα της, καλύτερα να μην μιλήσουμε…

Περισσότερα για τις διατάξεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο-έκτρωμα διαβάστε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ